Az étrendkiegészítők nem GYÓGYHATÁSÚAK! Kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, egyénenként eltérően, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!
X
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Gyártók
Mit tehetünk a stressz, szorongás és az alvászavar ellen?

Mit tehetünk a stressz, szorongás és az alvászavar ellen?

“A stressz, nem specifikus válasza a testet ért igénybevételeknek”


Ebből következik, hogy bármi az életben, ami alkalmazkodást igényel tőlünk, egy esemény, egy gondolat, egy érzés, stb. az stresszt okoz, melyeket stresszoroknak nevezzük.

A választott opciók feláraival növelt ár!

BŐVEBBEN:

A stressz hatására a szervezetben fokozott adrenalin termelés indul meg, mely érzelmi, mentális és testi szinten egyaránt hat. Ha ez az állapot huzamosabb ideje fennáll, csökkenti az ellenálló képességünket, a salakanyagok és méreganyagok a nem megfelelő elektro-kémiai folyamat miatt felhalmozódnak és betegségeket okozhatnak. Dr. Selye kétféle stresszt különböztet meg, az egyik a pozitív, az eustressz (ezek energizálnak), a másik a negatív (distressz). A pozitív stressz az, mely energetizál, stimulál, erőt ad ahhoz, hogy a későbbiekben a hasonló kihívásokkal könnyedén szembenézzünk. Az esemény megtörténte után rövid időn belül a test visszatér a megnyugtató egyensúlyi állapotába.

Stresszkezelés természetes móson

Negatív stresszt azok a felmerülő problémák okoznak, amelyekkel szemben tehetetlenséget, gátoltságot, félelmeket, és az ezekből eredő cselekvésképtelenséget érzünk. Ezek jelenléte különböző testi és érzelmi tüneteket – mint pl. remegés, fejfájás, izzadás, (súlyos esetben akár ájulás), … – eredményezhetnek. Mindez jelzi, hogy az adott szituációt nem megfelelően kezeljük és a megoldásba fektetett energia túl nagy igénybevételt jelent számunkra, melyeket nehezen pihenünk ki. A testnek hosszú időre van szüksége ahhoz, hogy egyensúlyi állapotát visszanyerje. A feszült állapot hatására túlterheltnek érezzük magunkat, mely megfoszt életerőnktől, életkedvünktől és a továbbiakban az események túlélésére és nem a megoldására törekszünk.

A stressz az élet velejárója. Az, hogy miképpen reagálunk a stresszorokra, sokban múlik a beállítottságunkon, az érzelemvilágunkon. Vannak stresszorok, melyek némelyik emberre pozitívan hatnak, pl. vannak, akik nagyon szeretnek repülőgéppel utazni, mások viszont ugyanerre az eseményre félelemmel gondolnak. Számukra a repülés negatív, distresszt okoz. Célunk a negatív stresszek csökkentése, mert ezek a jelenben akkor is kifejtik hatásukat, ha azok a múltban elszenvedett félelmeinkre, fájdalmainkra, stb. tükröződnek rá.

TAKE IT EZ 6 KAPSZULA HATÁSA NÖVÉNYI ÖSSZETEVŐI ALAPJÁN:

EZ 6 stressz ellenes kapszula összetevői:

Rhodiole Rosea (\"aranygyökér\", vagy más néven \"sarki gyökér\")
Panax Ginseng
Magnézium
B6-vitamin
C-vitamin
D-vitamin

Rhodiole Rosea (aranygyökér, vagy más néven sarki gyökér
A Rhodiola rosea a kelet-európai és az ázsiai népek által évezredek óta ismert, népgyógyászatban előszeretettel használt növény.
Tibetben már 1200 évvel korábbról is vannak írásos feljegyzések az \"aranygyökér\", vagy más néven \"sarki gyökér\" gyógyító hatásáról.
Alkalmazták rossz hangulat, krónikus fáradtság ellen, nagy magasságokban jelentkező helyi betegségek ellenszereként, mint serkentőszer, a munkateljesítmény javítására is.
A modern kor emberének azonban sokkal inkább a stressz okozta tünetek enyhítése, az általános roboráló, és antidepresszáns hatása keltette fel érdeklődését.

Panax Ginseng (ázsiai ginseng):
A ginzenget már több, mint 2000 éve fogyasztják egész Ázsiában, hagyományosan erősítő szerként az állóképesség és az energia növelésétre.
Manapság az egyik legnépszerűbb frissítő, tonizáló gyógynövény, világszerte használják a stressz hatásainak csökkentésére, a koncentráció és a tanulási képesség fokozására.

Magnézium:
A magnézium hozzájárul a csontok, a fogak egészséges állapotának megőrzéséhez, a normál izomfunkciók fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, az idegrendszer normál működéséhez, és a normál pszichológiai funkciók fenntartásához.

B6-vitamin:
A B6-vitamin segíti a magnézium felszívódását. Hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, az idegrendszer normál működéséhez, és a normál pszichológiai funkciók fenntartásához.

C-vitamin:
A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működésének fenntartásához intenzív testmozgás közben és után, valamint hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, az idegrendszer normál működéséhez, és a normál pszichológiai funkciók fenntartásához.

D-vitamin:
A D-vitamin hozzájárul a csontok, a fogak egészséges állapotának megőrzéséhez, a normál izomfunkciók fenntartásához és az immunrendszer normál működéséhez.

- Rhodiola Rosea - Rossz hangulat, krónikus fáradtság ellen
- Panax Ginseng - Erősítő szerként az állóképesség és az energia növelésére.
- Magnézium hozzájárul az izomfunkció fenntartásához, csontok, fogak egészséges állapotának megőrzéséhez.
- C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működésének fenntartásához és a normál pszichológiai funkciók fenntartásához..
- B6-vitamin segíti a magnézium felszívódását.
- D-vitamin az egyik legalapvetőbb, legtöbb szervre ható építőeleme az emberi szervezetnek, amely hatással van nemcsak a csontok és az idegrendszer fejlődésére, de az immunrendszer működésére is.

ARANYGYÖKÉR - A HOSSZÚ ÉS EGÉSZSÉGES ÉLET TITKA - Rhodiola Rosea

A legtöbb tudományos kísérletet az 1960-as évek óta élsportolókkal, űrhajósokkal és nehéz fizikai munkát végzőkkel bonyolították le. Úgy találták, hogy ezeknek a vizsgálati csoportoknak a fizikai teljesítőképessége 18-25%-kal nőtt egy hónapos kúraszerű alkalmazás után, a stresszel és a betegségekkel szemben pedig sokkal ellenállóbbak lettek.

Az igazolt hatások a következők:
- Stressz- és depresszióellenes hatás (ezt szinte minden kísérlet kimutatta)
- A szorongás oldása, a hangulat javítása
- A szívizom funkcióinak erősítése, szívritmus-szabályozás, keringésjavítás
- Az immunrendszer erősítése, daganatellenes hatás (betegeknél a kemoterápia káros hatásainak enyhítése)
- Az állóképesség, a sportteljesítmény, valamint a mentális, szellemi funkciók fokozása
- A szexuális funkciók harmonizálása
- A vércukor-szabályozás normalizálása
- A máj védelme
- Erős antioxidáns védelem sejtszinten, a sejtek oxigénellátásának fokozása
- Az idős korral járó rendellenességek és betegségek megelőzés

A Rhodiola rosea öregedés ellen is hatásos.

Tudományos tényekre támaszkodva kijelenthetjük, hogy a Rhodiola rosea (aktív hatóanyagai révén) különleges gyógyhatással rendelkezik. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy mintadaptogésokkal hatékonyabb más adaptogéneknél, a Panax ginsenget, a szibériai ginsenget, a Shiandrát és az Araliát is beleértve. A Rhodiola rosea depresszióellenes hatásai bizonyítják
erőteljesen adaptogén tulajdonságait.

Sweet Dream extra RELAX kapszula

Ez is érdekelheti:


Oldalainkon olvasható szakcikk (ek) nem az általunk ajánlott termékek konkrét leírásai. A jogszabályok szerint: a termékek jelölése,  megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe! A termékek alkalmazás előtt forduljon szakemberhez! 

Nem foglalkozunk tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! 
Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!

 

Kosár

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.