Az étrendkiegészítők nem GYÓGYHATÁSÚAK! Kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, egyénenként eltérően, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!
X
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Gyártók
Pajzsmirigyed működését egy lázmérővel ellenőrizheted!
Pajzsmirigyed működését egy lázmérővel ellenőrizheted!

Pajzsmirigyed működését egy lázmérővel ellenőrizheted!

50 évvel ezelőtt a Dr. Borda Barnes arra a következtetésre jutott, hogy a testhőmérséklet sokmindenre visszavezethető és nagyon fontos lenne rendszeresen ellenőriznünk azt. A közvetlenül az ébredés utáni hőmérséklet ellenőrzés a legjobb. Leírta, hogyan működik a pajzsmirigy és azt is, hogy nem megfelelő működés milyen betegségekhez vezet.

ORGANIKUS KÉKJÓD RENDELÉS ITT>>

A választott opciók feláraival növelt ár!

BŐVEBBEN:

A pajzsmirigy-teszt (Barnes- teszt) segítségével megtudhatja, hogy pajzsmirigye normálisan működik-e?

Pajzsmirigy Teszt

A teszthez semmi másra nem lesz szükséged, mint egy higanyos lázmérőre.

Lefekvés előtt rázzuk addig a lázmérőt, amíg a higany szintje 35 fok alá csökken.

Ébredést követően azonnal tegyük a hónaljunkhoz a lázmérőt és tartsuk ott 10 percig.

A normál testhőmérsékletnek 36.5 és 36.8 között kell lennie.

Azt fontos megjegyezni, hogy a nők esetében a hőmérsékletet befolyásolja a menstruáció és egyéb vírusos betegségek is.

Ha a testhőmérséklet 36.5 alatti értéket mutat:

akkor pajzsmirigy alulműködés van. A depresszió, a gyengeség, a fáradtság, a fertőzések, a krónikus fejfájás, memóriazavar, hajhullás mind - mind a pajzsmirigy probléma tünetei közé tartoznak.

Ha a testhőmérséklet magasabb, mint a 36.8: akkor a pajzsmirigy működés túl gyors vagy fertőzés van a szervezetben, ami hőemelkedést okoz. Javasoljuk azt, ha nem vagyunk tudatában semmilyen fertőzésnek, vírusnak, akkor 3 egymást követő napon ismételjük meg a tesztet és ha továbbra is ugyanolyan értéket kapunk, keressük fel orvosunkat.

Pajzsmirigy alulműködés

Röviden a pajzsmirigy alulműködésről

A pajzsmirigy-alulműködés okaként alapvetően a jódhiányt, a stresszt, életmódbeli tényezőket és öröklött hajlamot szokták feltüntetni. Maga a pajzsmirigy a nyelőcső két oldalán elhelyezkedő szerv, az alapanyagcsere szabályozásáért felelős, tehát azért, hogy a sejtek miként és milyen ütemben használják fel a rendelkezésükre álló energiakészletüket.
A pajzsmirigy alulműködés nők körében különösen gyakori, a gond általában a betegség felismerésével van, tehát általában nem vagy későn ismerik fel a sokszor szerteágazó és különös tüneteket. Ráadásul Magyarországon az orvosi gyakorlat szerint először csak a TSH szintet nézik (erről még lesz szó később), ezért az alulműködés még orvosi ellenőrzés mellett is észrevétlen marad.

A pajzsmirigy alulműködés, számos fizikai tünet mellett álmatlanságot, nyugtalanságot, levertséget, erős hangulatváltásokat okozhat, nagyon gyakori tünet az éjszakai szívdobogás és/vagy izzadás, mely szintén ébren tartja a szervezetet.

Vita+Active Zsázsacsíra  kapszula temészetes PAJZSMIRIGY VÉDŐ

Zsázsacsíra hatásaJódtartalma elengedhetetlen a szervezetben a pajzsmirigy hormonok előállításához, a pajzsmirigy működéséhez, vizelethajtó hatású, így vérnyomáscsökkentő is. A vizitorma (zsázsa) hatalmas mennyiségű ként tartalmaz, valamint annyi jódot, hogy a két elem keveréke kitűnő támogatást nyújtson a belső elválasztású mirigyek működéséhez.

A Zsázsacsíramagas E-vitamin tartalmának köszönhetően értágító, alvadásgátló hatású és antioxidáns tulajdonságának köszönhetően késlelteti az öregedést és megvédi a szervezetet a romboló szabad gyökökkel szemben.

Zsázsacsíra vásárlás itt>

Pajzsmirigy túlműködés

 A pajzsmirigy túlműködés, vagy más néven hipertireózis, azt jelenti, hogy túl sok T4 (tiroxin), T3 (trijód-tironin) hormont termel a belső elválasztású szerv. Nagyon ritkán, de lehetséges az is, hogy a túlműködés a TSH (pajzsmirigy szabályzó hormon) fokozott aktivitásából adódik. Fontos megemlíteni, hogy a pajzsmirigy túlműködés sok esetben egy tünet, nem a problémát okozó betegség.

Bioaktív kékjód+ vásárlás

A pajzsmirigy túlműködés oka

Már régóta elfogadott, hogy a pajzsmirigy-túlműködés az esetek többségében pszichoszomatikus betegség. Emellett pedig bizonyos családi örökletes hajlam is megfigyelhető. Ugyancsak meghúzódhat a probléma hátterében az, hogy a szervezetet adott időszakban túl nagy megterhelés éri.

A pajzsmirigy túlműködés okai lehetnek a pajzsmirigy gyulladása, a pajzsmirigy autoimmun betegsége (Graves-Basedow kór) , illetve túl sok jód a szervezetben. Az agyalapi mirigy (hipofízis) pajzsmirigy hormonelválasztást serkentő hormonjának túltermelődése.

Pajzsmirigy túlműködés tünetei

A pajzsmirigy túlműködés általában hamarabb okoz tüneteket, mint amikor alacsony a pajzsmirigy működése. Jellemzői tünetei közé tartoznak: 

  • pajzsmirigy megnagyobbodás, más néven struma
  • szapora szívverés
  • előredülledő szemek, amelyek súlyos esetben akár még látáscsökkenéshez is vezethetnek.
  • megemelkedett vérnyomás
  • nehézlégzés
  • meleg, nedves bőr
  • töredező haj, hajhullás
  • nehezebb koncentráció, ingerlékenység
  • alvászavarok, nyugtalanság

A pajzsmirigy túlműködés esetén a beteg étvágya jó, testsúlya mégis jelentősen csökken. Hasmenés, hányás is előfordulhat. Továbbá menstruációs zavarok, csökkenő libidó jelentkezhet.

Pajzsmirigy túlműködés vizsgálata

Fizikális vizsgálat

Pajzsmirigy túlműködés orvosi vizgsálata során az szakorvos első lépésben részletesen kikérdezi a beteget és fizikális vizsgálatot végez. Ennek részeként ellenőrzi a szemet, hogy az nincs-e kidülledve, és megtapintja a pajzsmirigyet.

Hormon vizsgálatok

A diagnózist vérvétel erősíti meg, amelynek során többek közt kiderülhet az, hogy a vér FT3 ás FT4 pajzsmirigyhormonjainak szintje túl magas. Emellett a vérképből az endokrinológus következtethet arra is, hogy valaki hajlamos-e pajzsmirigy-túlműködésre. Ez kerülhet szóba, ha a TSH szint alacsony. Árulkodó lehet az is, ha a laboreredményekből az derül ki, hogy valakinek nagyon alacsony a koleszterinszintje.

Ultrahang vizsgálat

A laborvizsgálatot követően nagyon fontos az ultrahang vizsgálat is, amelyből a pajzsmirigy méretére, szerkezetére, vérellátására, esetleges göbjeire és cisztáira, gyulladására lehet következtetni.

szerves jód kapszula szelénnel

letek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/endokrin/5561/graves-basedow-kor-a-pajzsmirigy-tulmukodes

Ez is érdekelheti:


Oldalainkon olvasható szakcikk (ek) nem az általunk ajánlott termékek konkrét leírásai. A jogszabályok szerint: a termékek jelölése,  megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe! A termékek alkalmazás előtt forduljon szakemberhez! 

Nem foglalkozunk tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! 
Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!

 

Kosár

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.