Az étrendkiegészítők nem GYÓGYHATÁSÚAK! Kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, egyénenként eltérően, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!
X
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Gyártók
A KŐTÖRŐFŰ ÉS A MÁRIATÖVIS A MÁJ VÉDELMÉRE!

A KŐTÖRŐFŰ ÉS A MÁRIATÖVIS A MÁJ VÉDELMÉRE!

A máriatövis fogyasztása, az egyik legjobb módja a megfelelő májműködés és a helyes májfunkciók biztosításának. A kőtörőfűelősegíti a vírusos és a krónikus hepatitisz kezelését, valamint epehajtó és epekő hajtó szerként is használják.

VÁSÁRLÁS ITT>>

A választott opciók feláraival növelt ár!

BŐVEBBEN:

 A MÁJ MEGBETEGEDÉSÉNEK JELEI:

- emésztési problémák (teltségérzet, puffadás stb. – különösen zsíros ételek után),

- magas vérzsírértékek (koleszterin),

- fáradtság,

- rejtélyes hátfájás,

- rejtélyes viszketés,

- tisztátalan bőr,

- fejfájás.

A WHO jelentése alapján a májbetegségek okozta halálesetek száma Európában, a haláloki sorrendben a 18-ig helyen áll. Magyarországon a krónikus májbetegségek relatív kockázata a férfiaknál 7,4-szerese, a nőknél 6,2-szerese az Európai Unió átlagának.A májbetegségek és a májzsugor okozta halálesetek száma Európában, a haláloki sorrendben a 18-ig helyen áll.


A KŐTÖRŐFŰ ÉS A MÁRIATÖVIS, KÉT HATÁSOS GYÓGYNÖVÉNY A MÁJ VÉDELMÉRE!

Gyógyszerek által okozott gyakori betegség: májkárosodás

A májban nincsenek idegek, nem fáj, ha valamilyen működésében zavar keletkezik. Ha az orvos mégis májfunkció károsodást állapít meg, említsük meg neki, milyen gyógyszereket szedünk. Ne feledkezzünk meg a vény nélkül kapható készítményekről, sőt a különböző táplálékkiegészítőkről, gyógyteákról sem!

MÁJBETEGSÉGEK, HEPATITIS

Az esetek egy részében az arra érzékeny egyéneknél a májkárosodás váratlanul következik be, és a pontos mechanizmusa nem ismert. Más esetekben előre megjósolható, a bevett dózis nagyságától függő, közvetlen mérgező hatás következtében a májsejtek elhalnak. Ilyen elváltozást okoz például a paracetamol, mely a májban bomlik le. Nagy adagok bevételekor a lebontó enzim túltelítődik, és emiatt a többi hatóanyag egy másik enzimen keresztül kezd átalakulni, melyek terméke azonban mérgező hatású a májra.

A túladagolást követő első néhány órában hányinger, hányás jelentkezik, majd ezek a tünetek elmúlnak és ezután 24-48 óra múlva súlyos mérgezéses tünetek lépnek fel, melyet szigorúan kórházban kell kezelni, mert életveszélyes is lehet.

MÁJBETEGSÉGEK, HEPATITIS

 

Májenzimszint-emelkedés: Jó példa erre az izoniazid, a tüdőtuberkulózis megelőzésére és kezelésére alkalmazott szer, mely az esetek körülbelül 20 százalékában okoz májenzimszint-emelkedést, mely az enyhe májkárosító hatás tünete. Ez a legtöbb esetben átmeneti, magától elmúló mellékhatás. Egyes embereknél (az esetek 1 százalékában) károsodik az egyik lebontó reakció, és az izoniazidnak mérgező bomlástermékei képződnek, melyek vírus által kiváltott hepatitisztüneteit utánzó betegséget okoznak.
Allergiás reakció: Néhány esetben a gyógyszerből származó bomlástermék aktiválja az immunrendszert, úgymond allergiás reakciót vált ki a májban, és ez az immunreakció károsítja a májat.
A férfi nemi hormonok közül a metil-tesztoszteron enyhe dózis-függő sárgaságot vagy májgyulladást okozhat, mely a gyógyszer szedése után megszűnik.
Gyakori májkárosító gyógyszerek

A vérnyomáscsökkentőként alkalmazott metildopa krónikus aktív hepatitiszt is indukálhat, hatására megemelkedhet a májenzimek szintje és májsejt elhalás is létrejöhet. A baktériumellenes hatású nitrofurantoin is okozhat krónikus aktív májgyulladást, de epepangásos sárgaságot és egyéb májelváltozásokat is.

Egyes koleszterinszint csökkentő szerek is károsíthatják a májat, a nikotinsav májgyulladást és epepangást válthat ki, míg a klofibrát a májenzim szintek emelkedését okozhatja Zsírmájat okoz a krónikus alkoholfogyasztás, szteroid típusú gyulladáscsökkentő szerek, a gyulladáscsökkentő fenilbutazon, a köszvény kezelésére alkalmazott allopurinol és atetraciklin típusú antibiotikumok nagy adagban szedve.

A különböző pszichés állapotokban alkalmazott klórpromazin az akut májgyulladás mellett sárgaságot is kiválthat, és ez jellemző más antipszihotikus hatású szerekre is, bár kisebb mértékben. Epilepsziaellenes szerek, például a fenitoin és akarbamazepin egyes esetekben akut májsejt elhalást okozhatnak.

GYILKOS ÜZLET A GYÓGYSZERIPAR

GYÓGYSZERGYÁRAK BEVÉTELE GRAFOKON

 

Hagyomány: A NÉPGYÓGYÁSZAT ŐSI MÁJVÉDŐ MÓDSZEREI

Kőtörőfű - phyllantus amarus Hepatop

A KŐTÖRŐ FŰ- Phyllanthus amarus – jótékony hatásai:


Egy 2007-es írországi in vivp patkányokon végzett ethanolos májkárosítással járó kísérlet bebizonyította, hogy a Phyllanthus amarus jelentősen képes javítani a roncsolódott májszöveti regenerációt és segít normalizálni az ismert májfunkció értékeket.

A kőtörőfű elősegíti a vírusos és a krónikus hepatitisz kezelését, valamint epehajtó szerként is használják. Igen jól alkalmazható az epekő tisztításában és kialakulásának megelőzésében.

Embereken végzett klinikai vizsgálatok azt igazolják, hogy ennek a gyógynövénynek a használatával javul a májműködés és enyhül a hepatitisz által okozott kórtünet.

Kutatások a HIV-fertőzés elleni hatásáról:
Az Indian Journal of Medical Sciences (Az orvostudományok indiai szaklapja) 2003-ban beszámol a University of Mumbai egyetem kutatási eredményeiről, miszerint a Phyllanthus niruriból kivont alkaloidák biztató eredményeket mutatnak HIV-fertőzés elleni küzdelemben.

A KŐTÖRŐ FŰvírusölő, májvédő, epehajtó szer, vizelethajtó, kőkihajtó szer, vértisztító szer, immunrendszer szabályozó, köhögés elleni szer, vérzéscsillapító
 

MÁRIATÖVIS – Sylimarin- régi népgyógyászati alkalmazása:

Máriatövis - májbetegségekre

A Máriatövis kivonat akut és krónikus májkárosodások (alkoholizmus, hepatitis stb.) megelőzésében és kezelésében használható. A Sylimarin védi a májat a toxikus anyagokkal szemben, lassítja a májkárosodást, gyorsítja a szövetek regenerálódását és segíti a további károsodások kivédésében.

A máriatövis a világ egyik legerősebb méregtelenítője. A máriatövist orvosi gyógynövényként már a 19. század végén is használták a máj védelme érdekében. A népiesen csak ’őszbogáncsként’ nevezett gyógynövény méregtelenít, és támogatja a máj létfontosságú funkcióit. A máriatövis csodás összetevőinek – különösképpen a szilimarinnak, és annak egyik kivonatának a szlibininnek – hála erős antioxidáns és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik. Nem csupán a májban, hanem az egész szervezetben képes kifejteni ezen jótékony hatásait az egészség megőrzése érdekében. A kutatások szerint a máriatövis fogyasztásával enyhíthetőek a zsírmáj, a májgyulladás, a májzsugor, de még a májrák által okozott tünetek, panaszok és fájdalmak is.

Crystal complex hepatop Flavin7 vásárlás

Crystal Complex Hepatop kapszula - Hepatitisz, májbetegségek ellen:

A máriatövis fogyasztása, vagy az általunk is ajánlott májvédő kúrák alkalmazása az egyik lehető legjobb módja a megfelelő májműködés és a helyes májfunkciók biztosításának.

A máriatövis egészségmegőrző jelentőségéről sokat elárul az a tény is, hogy 2013-ban Magyarországon ’Az év gyógynövényének’ választották meg.

A máriatövis és kőtörőfű tartalmú HEPATOP étrend kiegészítő megvásárolható a biopatika webáruházban>

www.biopatikawebaruhaz.hu

Ez is érdekelheti:


Oldalainkon olvasható szakcikk (ek) nem az általunk ajánlott termékek konkrét leírásai. A jogszabályok szerint: a termékek jelölése,  megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe! A termékek alkalmazás előtt forduljon szakemberhez! 

Nem foglalkozunk tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! 
Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!

 

Kosár

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.