Az étrendkiegészítők nem GYÓGYHATÁSÚAK! Kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, egyénenként eltérően, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!
X
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Gyártók
A kínai hernyógomba: Öregedés gátló és stressz ellenes hatás

A kínai hernyógomba: Öregedés gátló és stressz ellenes hatás

A kínai hernyógomba - Cordyceps sinensis:

Krónikusan legyengült, kimerült személyeknél is bizonyítottan hatásos.

A Cordyseps sinensis erősíti a fitoösztrogének hatását.

Továbbá javítja a szervezet oxigén felhasználását, erősíti az immunrendszert, karban tartja a szívet és az érrendszert.

VÁSÁRLÁS ITT>>

A választott opciók feláraival növelt ár!

BŐVEBBEN:

A kínai hernyógomba antioxidáns hatású, így hatékonyan veszi fel a harcot a szervezetben keletkező káros szabad gyökökkel.

kínai hernyógomba

Hatásai:

- elősegíti a szervezet oxigén felhasználását,
- felerősíti a szervezet immunválaszait,
- hozzájárul a vérzsír szint megfelelő szinten tartásához, a koleszterin- és triglicerid szint csökkentéséhez, a szív- és érrendszer egészségének megőrzéséhez,
- antioxidáns hatású,
- részt vesz a szabad gyökök okozta káros oxidatív, így az öregedési folyamatok gátlásában,
- blokkolja egyes baktériumok és gombák szaporodását, fejlődését,
- csökkenti a menopauza tüneteit,
- antiaging - örgedés gátló - hatású
- fokozza a sportteljesítményt, javítja az állóképességet (sportolók is használhatják),
- szexuáltonikum, afrodiziákum is - férfiaknak és nőknek egyaránt. Fokozza a szexuális vágyat és tartósan fenntartja azt.

kínai hernyógomba vásárlás

Myco Crystal Kínai hernyógomba kapszula vásárlás itt>

Segíti a vese méregtelenítő folyamatait. Serkenti a máj működését, csökkenti a fájdalomérzetet, energetizál. Lassíthatja vagy megállíthatja a tumorok képződésének folyamatát.

100 db 

Megrendelem>

A cordyceps gomba - Kínai hernyógomba - hatása az emberi szervezetre:

 • -növeli az energia szintet és az állóképességet

 • -fokozza a tüdő oxigénfelvevő kapacitását ezáltal javítja a tüdő állapotát

 • -tisztítja a légutakat és a tüdőt

 • -növeli a glükóztermelő enzimek mennyiségét

 • -növeli az ATP termelést, antioxidáns hatasú

 • -fokozza a szexuális képességet és szabályozza a hormonrendszert

 • -cordyceps természetes potenciafokozó hatással rendelkezik

 • -szabályozza az immunrendszert, a gyengét fokozza míg túl erős reakciónál (autoimmun betegség) csökkenti annak működését

 • -a cordyceps természetes módon serkenti a vese működését

 • -gyulladás gátló és antibakteriális hatással rendelkezik

 • -csökkenti a lipidszintet és a káros koleszterinszintet a vérben

 • -serkenti a T-sejtek és fehérvérsejtek aktivitását

 • - szabályozza a trombocita számot a vérben, akadályozza a vérrögök kialakulását és elősegíti azok eloszlását

 • -csökkenti a sugár és a kemoterápia káros mellékhatásait

 • -a cordyceps gomba erős vérhígító hatással rendelkezik

Anti-aging és anti-stressz. Öregedés gátló és stressz ellenes hatás.

C. sinensis (Cordyceps Cs-4 törzs) hagyományos étrend kiegészítőként használható az időseknél és a krónikus betegek rehabilitációjánál, hisz különösen jótékonyan hat az egészséges idős populáció oxigénfelvételére, az aerob kapacitásukra, és fokozza az ellenállásukat a fáradtsággal szemben. Több kísérletben nyert megerősítést az a megfigyelés, hogy a Cordyceps kiegyensúlyozza a lelki állapotot, csökkenti a stressz indukálta feszültséget, és depresszió esetén is hatásosnak bizonyult. Időseknél javította a koncentráció, a tanulási és az emlékezési képességét is. Így jogosan tekinthető a Cordyceps sinensis anti-stressz és anti-aging (öregedés ellenes) gombának is.
Vizsgálati bizonyítékok alapján a C. sinensis poliszacharid kivonata is képes javítani az agyműködést, valamint az antioxidáns enzimeivel (szuperoxid dizmutáz, glutation peroxidáz és kataláz) részt vesz a szabad gyökök okozta káros oxidatív, így az öregedési folyamatok gátlásában és pozitív hatást fejt ki a szív-és érrendszeri funkciókra.
A C. sinensis az 1990-es évek elején került a kínai sportolók fókuszába, mivel rendszeres fogyasztásuk látványosan megnövelte sport-teljesítményüket. A távolsági futók 71%-nál észlelt jelentős javulásról számolt be egy 1996-os tanulmány, amelyben a résztvevők a C. sinensis és egy közeli rokon fajának, a C. militaris kivonatát használták. A C. sinensis adagolással végzett tanulmányok az ülő embereknél is jelentős növekedést mutattak az energia-termelés és oxigén kapacitás tekintetében.

Férfi- és női hormonok, libidó
Állatokon végzett kísérletek bebizonyították, hogy a C. sinensis és rokon fajok biomasszája egyértelműen fokozta a férfi nemi hormonok termelődését, a spermiumok mennyiségét és azok mozgékonyságát is. Míg Ázsiában a merevedési zavarok megoldásaként vált igazán népszerűvé a Cordyceps sinensis. Talán e régi kínai andekdótákból ismerthatása miatt születhetett egy újabb elnevezése a C.sinensis gombának, mint a „Himalája Viagrája”.
A C.sinensist egyre gyakrabban használják meddőségi klinikákon, mivel számos bizonyíték igazolta az ösztrogén termelődés fokozó hatását, amely előnyös hatással van a női termékenységre. Ezt a pozitív ösztrogénhatást használják ki a változó kor utáni gyors csontritkulás megakadályozásánál is.

Cukorbetegség
• beindítja az inzulin felszabadulását
• növeli a máj glukóz lebontását
• fokozza a sejtek inzulinérzékenységét
Az egyik randomizált vizsgálatból kiderült, hogy a páciensek 95% -át kezelték C.sinensis (3g/nap) biomasszájával, miután 54%-uknál javult a vércukorszint. Az emelt dózisban (4.5g/nap) adagolt C.sinensis biomassza az alkohol miatt kialakult 2-es típusú cukorbetegeknél nem csak a vércukorszintet rendezte, hanem csökkentette az alkohol utáni vágyat is.

Májvédelem
Állatkísérletek bizonyítják, hogy a C.sinensis megfékezi a máj fibrotikus elfajulását és segít helyreállítani a normál májfunkciókat. Egy klinikai vizsgálat során megfigyelték, hogy az alkoholos-zsírmáj esetében a páciensek májenzim értékei 63-70%-val javultak 90 nap C.sinensis 3g/nap biomassza adagolása során.

Vesevédelem
A C.sinensis-ről köztudottan elfogadott vesetámogató hatása a krónikus veseelégtelenség és a gentamycin antibiotikum mellékhatásaként jelentkező vesekárosodás esetében is.Léguti betegségek
A Kínai hernyógomba tradicionálisan használatos asztmás esetekben és a krónikus tüdőbetegségekben (COPD2) is.

Anti-virális - Vírusellenes
Mint azt már korábban taglaltuk, a cordyceps fajokban lévő nukleozid analógok képesek meggátolni a vírusszaporodást. Ezzel párhuzamosan a poliszacharid tartalmuknak köszönhetően fokozzák az immunválaszt a virális fertőzésekben. A cordyceps fajok által kiváltott fokozott immunválasz és a vírus szaporodásának gátlása révén a leghatékonyabb gombafajnak bizonyulnak a krónikus vírusfertőzésekben.

Rákos megbetegedések
Ígéretes hatással rendelkezik a rák elleni küzdelemben is a C.sinensis, hisz egyik legjelentősebb hatóanyaga, a nukleozid módosulata, a cordycepin fokozza a ráksejtek pusztulását és támogatja a szervezet védekező képességét a rák ellen.

KLINIKAI ÖSSZESÍTŐ
Terápiás jelentősége:
Fogamzó képesség és szexuális funkciók serkentése, energiaháztartás szabályozása, tüdő-, vese-, májfunkciók támogatása.

Fő hatóanyagai:
- nukleozid analógok (pl. cordycepin; 3-deoxyadenosine)
- poliszacharidok
- adenozin és az adenozin-monofoszfát
Condryceps fajok egyedülálló tulajdonságai elsősorban a nukleozid-származékainak köszönhető, amely számos rákos megbetegedés esetén bizonyult hasznosnak.

Figyelmeztetés!
Hormonfüggő tumoroknál (prosztata, mell) a gombakivonat megemeli az ösztrogén és a tesztoszteron szintet. C. sinensis hipoglikémiás (vércukorszint csökkentő) tulajdonságai miatt ajánlott a gyakori vércukorszint ellenőrzés az inzulinos betegeknél.


Oldalainkon olvasható szakcikk (ek) nem az általunk ajánlott termékek konkrét leírásai. A jogszabályok szerint: a termékek jelölése,  megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe! A termékek alkalmazás előtt forduljon szakemberhez! 

Nem foglalkozunk tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! 
Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!

 

Kosár

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.