Az étrendkiegészítők nem GYÓGYHATÁSÚAK! Kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, egyénenként eltérően, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!
X
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Gyártók
Utoljára megtekintett
LIPO Q10 COENZIM 100 mg D3 2000 iu Biocom
LIPO Q10 COENZIM 100 mg D3 2000 iu Biocom

LIPO Q10 COENZIM 100 mg D3 2000 iu Biocom

Liposzómás Q10 koenzim D3-vitaminnal.

Szív-és érrendszer védő, stressz ellen! 

-    Erős antioxidáns
-    Serkenti a sejtek regenerálódását
-    Csökkenti az oxidatív stresszt
-    Támogatja a szív-és érrendszer egészségét
-    Gátolja az öregedési folyamatokat

8 590 Ft
A választott opciók feláraival növelt ár!

BŐVEBBEN:

Összetevők: MCT olaj (frakcionált kókuszolaj), HPMC (hidroxil-propil-metil-cellulóz) kapszulahéj, ubikinon, napraforgó lecitin, D3-vitamin készítmény (frakcionált kókuszolaj, kolekalciferol)


Felhasználási javaslat: napi 1 kapszula bő folyadékbevitellel, fő étkezést követően.
Gyermekek elől elzárva tartandó!
Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Tárolás párától és fénytől védett, száraz, hűvös helyen.Minőséget megőrzi (nap/hónap/év) a tégely oldalán jelzett időpontig.

A liposzómás technológiának köszönhetően a vitaminok jobb biohasznosulással rendelkeznek, mint a hagyományos vitaminok. A Q10 a sejtekben, különösen azok mitokondriumában található anyag, mely fiatal korban megfelelő mennyiségben termelődik a szervezetben, de az életkor előrehaladtával mennyisége jelentős mértékben csökkenni kezd, ezért célszerű pótolni.

A D-vitamin szükséges az immunrendszer megfelelő működéséhez, valamint fontos szerepet játszik a csontozat és fogazat normál szerkezetének kialakításában és megőrzésében. A D-vitamin szükséges a kalcium felszívódásához és a csontba való beépüléséhez, szerepet játszik   a sejtosztódásban.


Általános leírás a Q10 tartalmú készítményekről


„ A koenzim Q10, az antioxidáns tartós hiánya rákhoz, reumához, Sclerosis Multiplexhez, fekélyes vakbélgyulladáshoz, Alzheimer-, Chron- és Parkinson-kórhoz, asztmához, impotenciához, másodlagos cukorbetegséghez, allergiához, szívbetegséghez vezethet. Azon készítmény, vegyület mely terminális, előrehaladott idült betegségeknél megemeli a koenzim Q10 és az antioxidánsok vérszintjét, megállíthatja vagy visszafordíthatja a kóros folyamatot.” P.Nurse, T.Hunt, L.Hartwell, Nobel díj 2001.

Mi a Q10 koezim?

A Q-10 koenzim olajban oldódó, vitaminszerű anyag, egy katalizátor, mely szabályoz és felgyorsít bizonyos biokémiai folyamatokat. Sejtjeink - így egész szervezetünk - energiával való ellátását a Q10 koenzim is segíti. Legnagyobb hatását klinikai tesztek alapján a szabadgyökök lekötésében fejti ki, ezáltal megakadályozza a rákot okozó sejtek elszaporodását. E-vitamin és béta karotin együttes szedésével a koenzim hatása fokozható, hasznosulási folyamata jelentősen felgyorsítható, ezért a multivitaminnal együtt fogyasztva sokkal jobb eredmények érhetők el.

Mit jelent, hogy katalizátor?

A katalizátor a kémiában olyan anyag, ami úgy gyorsít fel (esetleg nagyságrendekkel) egy kémiai reakciót, hogy ő maga annak során nem használódik el.

Tehát az Q10 jelen van az energia előállításában és annak elraktározásában szerepet játszó sejtszervecskében. Az oxigént igénylő sejtlégzés során energiát termelve, energiát szállít a sejteken belül az anyagcsere folyamatokhoz, bonyolult kémia reakciók útján.

Ezért a Q10 koncentrációja azokban a szervekben a legmagasabb, amelyeknek a legnagyobb az energiaigénye - például szív, máj és vese.

Q10 felszívódása és távozás:

A Q10 vízben oldhatatlan kristályos por. Felszívódása a lipidekével azonos folyamattal történik a felvételi folyamat pedig az E-vitaminéhoz (egy másik zsírban oldódó tápanyag) hasonló. A kívülről bevitt Q10 a vékonybélből szívódik fel és a legjobban étkezés közben bevéve. A szervezetből való távozás fő útvonala az epével és széklettel való kiválasztódás.

A táplálkozással a megfelelő mennyiségű Q10-et be tudjuk-e juttatni?

A táplálkozásunk során az élelmiszerrel bejuttatunk alapvető, a szervezet működéséhez nélkülözhetetlen anyagokat.
Naponta azonban legalább 50mg Q10-hez 50kg epret vagy 7kg szőlőt illetve 1kg csirkeszívet vagy májat kellene elfogyasztani.

A KOENZIM Q 10 szedése alkalmas az immunrendszer erősítése, az agyműködés fokozására, védőhatása van a gyomorra és nyombélre.

Lassítja az öregedést és a már meglévő szív-, és érrendszeri panaszokat gyógyítja.

Miért fontosak a koenzimek?

Az emberi test csak akkor működik jól, ha az optimális energia a szervezet rendelkezésére áll. A Q10 a legfontosabb anyag az energiatermeléshez. A Q10 védi szervezetet a szabadgyököktől úgy, hogy a szabadgyökök lekötésével megakadályozza a rákos sejtek elszaporodását. Megfigyelések alapján segít a faló-sejtek aktívabb hatékonyságának kialakulásában, gátolva ezzel a daganat terjedését, ill. áttétek képződését.

Kinek ajánljuk a Q10 kapszulát?

- 40 év felett mindenkinek!

- Pszichés stressz alatt állók számára, mert a stressz megemeli a szabadgyökök intenzitását a szervezetben, és a Q10 ez ellen véd,
- Rendszeres fizikai munkát végzőknek, rendszeresen, intenzíven sportolóknak az energia pótlására,
- Egészségtelen életmódot folytatóknak (dohányzás, alkohol)
- Egészségügyi rizikófaktorokkal élők számára: cukorbetegség, szív és keringési betegség, magas koleszterinszint
- Túlsúllyal küzdőknek illetve túlsúlyra, elhízásra hajlamosak számára (a magyar lakosság 60 %-a túlsúlyos)

A Q10 tartalmú antioxidáns készítmények általános szedési javaslata:

Megelőző jelleggel, naponta:

  • 30-40 év között: 50 mg reggel

  • 40-50 év között: 100 mg reggel és délben elosztva

  • 50-60 év között: 150 mg reggel és délben elosztva

  •  60 év felett: 150-300 mg reggel és délben elosztva

 
Terápiás dózis: 150-400 mg

Néhány Q10 tartalmú termék vízoldékony, ezért a kapszulát szétszedve folyadékba keverve is fogyaszthatjuk. A Q10 tartalmú készítményeket érdemes napi utolsó adagként kora délutánig bevenni. Bár kontraindikációja nincs, néhány fogyasztója érzékenyebben reagál, ezért ők kisebb adagot fogyasszanak!


Oldalainkon olvasható szakcikk (ek) nem az általunk ajánlott termékek konkrét leírásai. A jogszabályok szerint: a termékek jelölése,  megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe! A termékek alkalmazás előtt forduljon szakemberhez! 

Nem foglalkozunk tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! 
Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!

 

Kosár

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.