Az étrendkiegészítők nem GYÓGYHATÁSÚAK! Kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, egyénenként eltérően, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!
X
Hírek, cimkék
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Gyártók
Utoljára megtekintett
Még nem tekintett meg egy terméket sem.

A ZENE ÉS A TÁNC JÓTÉKONY HATÁSA

GYÓGYÍTÓ TECHNOLÓGIÁK, KVANTUM TECHNIKA, 2018. 08. 06.
A zene gyógyító ereje – milyen zenét hallgassunk fejfájás vagy épp álmatlanság esetén?

A zene gyógyító ereje

A muzsika áldásos hatását már az ókorban is ismerték és alkalmazták és a zene a mai napig része lehet a gyógyításnak.

Több megfigyelés, kutatás és orvosi beszámoló is alátámasztja, hogy a jól megválasztott muzsika még a beteg állapotán is javíthat, mivel csökkenti a félelem- és fájdalomérzetet.

Magas vérnyomás ellen Simon és Garfunkel: Bridge Over Troubled Water című számát javasolják, míg szívműködésre – állítólag – jótékony hatással lehetnek a country- és westerndalok, illetve a popzene.

A szakértők abban is egyetértenek, egyetlen esetben lehet túladagolni a zenét: ha az ember túlságosan nagy hangerővel hallgatja.

Kiderült, hogy a Zene új idegi utakat nyit meg az agyban, amelyek megkerülik a sérült területeket. A ritmus stimulálja, például a Parkinson-kóros betegeket vagy az agyvérzésen átesetteket abban, hogy biztosabban mozogjanak, hogy megtalálják az elvesztett egyensúlyukat.

A vér, illetve a vércsepp érzi a zenét!
A stuttgarti egyetem két fiatal kutatója, Anette Kolb és Katharina Sinner friss vért cseppentettek fekete alapra és bekapcsolták a nagy felbontású mikroszkópot. Miután a csepp nyugalmi állapotba került, lépes szerkezete is kirajzolódott, a szélen nagyobb, a közepén kisebb üregekkel.
Ezt követően bekapcsolták a CD lejátszót, méghozzá jó hangosan. Egy könnyed zongoradarabbal kezdték a vér szórakoztatását, és a csepp szinte azonnal reagált a hanghullámokra. Jól láthatóan besűrűsödött a szerkezete, mintha valamilyen művészi igényű szőttes lett volna.
Aztán  jött a heavy metal, és a techno, dübörgött a dob, és bömböltek a torzított gitárok, a vércsepp pedig szó szerint szétesett. Kis híján elemeire bomlott a szerkezete.
A rendhagyó kísérlet igazolta, hogy "szervesebben" hallgatunk zenét, mint ahogy gondoltuk volna. Nemcsak fülünk, hanem testnedveink is részesei a muzsika hatásának, élvezetének, vagy káros hatásának!
Rég ismert tény, hogy a dallamos zene kikapcsolódást okoz, észrevétlenül is feszültséget old a szervezetben.Tapasztalhatjuk sokszor, hogy egy induló vagy táncritmus zenéjére lépéseinket is sokszor akaratlanul ehhez a ritmushoz igazítjuk.

Egy zenedarab hatása azonban nem merül ki abban, hogy lábunkat gyorsabban vagy lassabban mozgatjuk.

A pulzusunk az, amely kifejezi a mélyebb biológiai hatásokat is.
Egy igen gyors ritmusú zene pulzusunkat 22 százalékkal, légzésünket pedig 50 százalékkal is megemelheti, míg egy lassú ritmusú, szomorú zenedarab a normális alá is viheti ezeket az életmûködéseket.

TÁNCOLNI EGÉSZSÉGES, A TÁRSASTÁNC FEJLESZTI A TESTI - LELKI HARMÓNIÁT:

A táncra mindenkinek szüksége lenne. Olyan testmozgásról van szó, amely összhangot igényel, kívül és belül. A tánc remek zsírégető és alakformáló és emiatt olyanok is rendszeresen űzhetik, akik szív- és érrendszeri betegségük miatt csak kíméletes fizikai aktivitásnak tehetik ki magukat. Táncolás közben fokozódik teljesítő képességünk, agyunk vérellátása, a tánc segít a stressz leküzdésében, a feszültség oldásában is.

Gyógyító tánc

Másrészről a tánc fejleszti az egyensúlyérzékünket, növeli a mozgáskoordinációt, miközben a különböző mozdulatokat összehangoljuk. A tánc arra is jó, hogy kifejezzük vele érzéseinket, vagy véleményt formáljunk a világról, esetleg közvetítsük gondolatainkat.

Tánc közben teljesen kikapcsolhatunk, ellazulhatunk, ráadásul kizökkenhetünk egy másik világba, ezáltal feloldódunk, s önmagunk, utunk keresésében is segítségünkre lehet, elsősorban az önkifejezés, kiteljesedés területén.

Cimkék:Gyógyító zene, Gyógyító tánc, A zene hatása a szervezetre

Hozzászólás

Kosár

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.