Az étrendkiegészítők nem GYÓGYHATÁSÚAK! Kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, egyénenként eltérően, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!
X
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Gyártók
A BÉLRENDSZER BETEGSÉGEI PARKINSON KÓRT OKOZHATNAK?

A BÉLRENDSZER BETEGSÉGEI PARKINSON KÓRT OKOZHATNAK?

A BÉLRENDSZER BETEGSÉGEI PARKINSON KÓRT OKOZHATNAK?

Ez a következtetés abból fakad, hogy az agyon kívüli idegsejtek (neuronok) 70 százaléka a bélrendszerben található.

Nemzetközileg elismert kutató csoportok a bélrendszerben előforduló mikrobákkal kapcsolják össze a Parkinson-kór kialakulását. Pontosabban azokat az agyi elváltozásokat, amelyek a betegséghez vezetnek.

A választott opciók feláraival növelt ár!

BŐVEBBEN:

A Parkinson-kórral foglalkozó specialista orvosok, régóta tudják, hogy a betegséggel járó agyi elváltozások számos más fiziológiai módosulással is együtt járnak a testben. Különösen sok a tünet a bélrendszerben. Így a betegek székrekedésre, puffadásra panaszkodnak, nehéz nyelésről vagy emésztési problémákról számolnak be.

BÉLBETEGSÉGEK ÉS A PARKINSON KÓR

A parkinson kór az úgynevezett extrapiramidális, dopamin ingerületátvivő anyaggal működő agyi területek és struktúrák pusztulásával jár. Amikor a tünetek jelentkeznek, a betegek az érintett agysejtjeik legalább 80 százalékát már elveszítették. 

Ezek a tünetek sokszor évekkel a Parkinson-kór megjelenése - a motoros kontroll elvesztése - előtt bukkannak fel - írja az amerikai Time magazin online kiadása. 

A Cell című szaklapban most megjelent egy friss tanulmány, amelyet Sarkis Mazmanian vezetésével készítettek a CalTech (California Institute of Technology) kutatói. A kaliforniai tudósok nagy valószínűséggel rájöttek a bélrendszeri panaszok és a Parkinson-kór közötti összefüggésre.

Egérkísérletekben vizsgálták az agyi rendellenességet, és arra jutottak, hogy a bélrendszer baktériumflórájának megváltozása szerepet játszhat a Parkinson kiváltásában, beindításában.

 

TEGYE RENDBE BÉLRENDSZERÉT! BIOSA FLORA SZIRUPPAL!

Javítja a bélflóra egyensúlyát, úgy enyhülhet sokféle betegség tünete: köszvény, migrén, asztma, általános légúti panaszok, ekcéma, krónikus fáradtság, gombabetegségek, allergiák, ízületi bántalmak ellen.

500ml

Megrendelem>

A kutatók Parkinson-kóros emberektől származó ürüléket transzplantáltak Parkinson-kóros egerekbe. Ezek a kísérleti egerek teljesen kórokozómentes környezetben növekedtek, tehát más baktériumokkal és vírusokkal nem találkozhattak korábban. Mazmanian és kutatótársai azt tapasztalták, hogy az egerek betegsége rosszabbodott a beültetés után. Ez nem történt meg olyan egereknél, amelyekbe nem Parkinson-kóros emberek ürülékét "vitték át".

Mazmanian több tucat mikrobát sorolt fel, amelyek fontosak lehetnek a betegség kialakulása szempontjából. Néhány hiányzik a parkinsonos betegekből, ami azt jelentheti, hogy esetleg a kór elleni védekezésben játszanak szerepet.

Mazmanian alapított egy céget is Axial Biotherapeutics néven, amely ezeket a mikrobákat tovább fogja vizsgálni. Így elképzelhető, hogy a jövőben mikrobiológiai alapon kezelést lehet kifejleszteni az agybetegség ellen.

Bár első pillantásra furcsának hangzik, hogy a bélrendszer hat az agy megbetegedéseire, Mazmanian felhívja a figyelmet arra, hogy az agyon kívüli idegsejtek (neuronok) 70 százaléka a bélrendszerben található. A bélrendszernek ez az ideghálózata a vagus nervus-on (a bolygóidegen) keresztül kapcsolódik az agyunkhoz.

A román lap, az Adevarul online kiadása ehhez hozzáteszi: a Parkinson-kór azért alakul ki, mert az agysejtekben egy fehérje, az alfa-szinukleid (vagy a-szinukleid) halmozódik fel. Ez afehérjeelpusztítja azokat a sejteket, amelyek a dopamint szabadítják fel az agyban. Az agynak ez a része felel ugyanakkor a mozgáskoordinációért is, ezért remeg például a keze a Parkinson-kóros betegeknek. 

 

A BÉLRENDSZER BAKTÉRIUM FLÓRÁJÁNAK EGYENSÚLYA FONTOS!

Az immunrendszer erősítése mellett a bélflóra a kórokozókkal szembeni védelemért is felelős. Hogy egyensúlyban maradjon, pro- és prebiotikumokra van szükségünk, akárcsak akkor, amikor ott a káros baktériumok elszaporodtak.

 

A probiotikumokról dióhéjban

hasznos bélbaktériuomok

Probiotikumoknak azokat a baktériumokat nevezzük, amelyek a szájon keresztül bejutva, a beleket elérve, ott megtapadva jótékony hatást fejtenek ki a szervezetünkre. Ezek kivétel nélkül tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok. A tejsavbaktériumok legismertebb törzsei a Lactobacillus, kisebb részben pedig a Streptococcus-nemzetséghez tartoznak.

Mindent a prebiotikumokról

A probiotikumok szaporodását, a káros baktériumokkal szembeni túlsúlyba kerülését segítik a prebiotikumok, melyek ez előbbiek kizárólagos tápanyagai. Nevezzük őket bifidus- vagy bifidogén faktoroknak is, melyek 2-9 egyszerű cukorból felépülő oligoszacharidok. A szervezeten "érintetlenül" átjutnak, egészen a vastagbélig, így lehetnek az ott jelenlevő probiotikumok tápanyagai.

A probiotikumos készítmények gyakori fogyasztásával csökkenthető az ún. rossz, azaz LDL-koleszterin szintje is, és eredménnyel alkalmazhatók a nyáron gyakran fellépő ún. "utazók hasmenése" megelőzésére is.

Forrás: http://www.hazipatika.com

 

Flora Plus Biocom  Hasznos baktériumok TERMÉSZETES HATÓANYAGOKBÓL! BÉLRENDSZER TISZTÍTÓ, Probiotikus táplálékkiegészítő a Bélflóra egyensúly fenntartása, kórokozók visszaszorítása. Antioxidáns hatása által humán egészségmegőrzés. Nehezen emészthető anyagok és tejcukor lebontása. Allergiás reakciók csökkentése.

60 db 

Megrendelem>

A PROBIOTIKUMOK KEDVEZŐ HATÁSA

A probiotikumoknak számos kedvező hatása ismert pl. csökkenthetik a bélben a karcinogén vegyületek termelődését, növelik a szervezet ellenálló-képességét a fertőzésekkel szemben, az immunrendszer megfelelő működését segítik elő és csökkenthetik a különböző gyulladásos bélbetegségek tüneteit (pl. Crohn-betegség), és megelőzhetik azok kialakulását. Ezeket az előnyös tulajdonságokat akkor tudják kifejteni, ha élve jutnak el vastagbél megfelelő szakaszára ellenállva a különböző emésztőnedveknek (gyomorsav, epe). A probiotikus baktériumokat tartalmazó tejtermékek és az étrend-kiegészítők az elsődleges forrásai ezeknek a jótékony baktériumoknak. Fontos kiemelni, hogy csak tartós jelenlétük esetén érvényesülnek a fent említett kedvező hatások, tehát a folyamatos pótlásukról gondoskodni kell. Érdemes arról is említést tenni, hogy az enyhe fokú laktóz intolerancia tüneteit (hasi fájdalom, hasmenés) is csökkenteni képesek bizonyos (pl. Streptococcus thermophilus) probiotikus baktériumok.

AMIT A HASZNOS BAKTÉRIUMOKRÓL TUDNI KELL:

Az egészséges bélflóra legnagyobb része a vastagbélben található, melynek alapját a Lactobacillus és Bifidobacterium fajok képezik, bár ezek mellett óriási számban egyéb mikroba is megfigyelhető (1012-1014 mikroba/g).
A hatalmas csíraszámból adódóan a széklet tömegének mintegy 40–60 százalékát a mikrobák teszik ki, tömegük akár az 1–1,5 kilogrammot is elérheti.

Ezeknek a baktériumoknak normál körülmények között semmiféle káros hatásuk nincs, előnyük viszont annál több:
– megakadályozzák a kórokozó baktériumok, paraziták és gombák elszaporodását;
– elősegítik az emésztést, javítják a tápanyagok felszívódását;
– B-vitaminokat és folsavat termelnek;
– lebontják a tejcukrot;
– elősegítik a bélrendszer perisztaltikus mozgását;
– fokozzák az immunrendszer reakciókészségét;
– csökkentik az antibiotikumok által okozott gyomor- és bélrendszeri mellékhatásokat.

 


Oldalainkon olvasható szakcikk (ek) nem az általunk ajánlott termékek konkrét leírásai. A jogszabályok szerint: a termékek jelölése,  megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe! A termékek alkalmazás előtt forduljon szakemberhez! 

Nem foglalkozunk tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! 
Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!

 

Kosár

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.