Az étrendkiegészítők nem GYÓGYHATÁSÚAK! Kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, egyénenként eltérően, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!
X
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Gyártók
A pecsétviaszgomba - Ganoderma lucidum - Reishi gomba

A pecsétviaszgomba - Ganoderma lucidum - Reishi gomba

A pecsétviaszgomba egyik legnagyobb értéke az immunrendszerterősítő hatásában rejlik, amely közvetve, vagy közvetlenül egész szervezetre, annak egészségi állapotára hatással van.

Felhasználható erőnléti állapot fenntartására, a betegségek megelőzésére, de kevésbé javallható egy-egy konkrét megbetegedés kizárólag Ganodermával való kezelésére, inkább kiegészítő kezelésként használható pl. kemoterápiánál, influenza jellegű megbetegedéseknél, allergia, magas vérnyomás helyreállításánál, depressziónál stb.

A választott opciók feláraival növelt ár!

BŐVEBBEN:

A népi gyógyászatban leginkább a rákos betegek, a szívbetegek és a légúti gyulladásban szenvedő betegek kezelésére használják.

A pecsétviaszgomba japán nevének jelentése: „a halhatatlanság növénye”.
Legjelentősebb hatóanyagai a poliszacharidok, triterpen és germánium, melyek a szervezetben zajló élettani folyamatokat befolyásolják (immunsejtek-, enzim-, víz- és ásványi anyag-, valamint a koleszterinháztartás-egyensúly megtartása). Tartalmaz továbbá vitaminokat és ásványi anyagokat, pl. vasat, magnéziumot, kalciumot, rezet és cinket. A germánium egy olyan nyomelem, mely segíti a szervezetet a nehézfémek és méreganyagok kiválasztásában.

ganoderma gomba vásárlás

Komplex összetevőinek köszönhetően erősíti az immunrendszert. Így a tumoros folyamatok és más immunrendszeri gyengeség következtében beálló egészségromlás esetén kiváló lehetőségek rejlenek a készítményben. Hatásos lehet hurut, asztma, magas vérnyomás és májbetegségek esetén is. Növeli az energiaszintet, javítja az oxigén felvételt, csökkenti a fáradságot. Fokozza a potenciált! Növeli a tüdő kapacitását, szabályozza a koleszterin szintet, javítja a máj funkciót, erős antioxidáns. Használható: idült sárgaság, vesegyulladás, magas vérnyomás, ízületi gyulladások, álmatlanság, hörghurut, asztma, gyomorbántalmak kezelésére, hegyi betegség, szívkoszorúér betegségek, höröghurut, Hepatitisz B esetén.

Javítja a sejtimmunitást, csökkenti a vérnyomást, a vér zsírtartalmát, gátolja a tumor növekedését, illetve a patogén mikróbák aktivitását. A Lentinan, ami szintén megtalálható a Shitake gomba alkotóelemeiben, javítja a makrofágok és a T-limfociták hatását, pozitívan hat az interleukin -1 és -2  termelésére.

A modern európai gyógyászatban az ilyen típusú, gyógyhatással rendelkező növényeket az „adaptogén” hatással rendelkező szerek csoportjába sorolják. Ezen gyógynövényekben kimutatható vegyületek ugyanis bizonyíthatóan elősegítik, hogy szervezetünk megfelelően felkészüljön váratlan stresszhatások fogadására, azok kedvezőtlen hatásának kivédésére, enyhítésére. Ilyen stresszhatások lehetnek a hőmérséklet, fizikai sérülések, szervezet fizikai túlterhelése, toxikus anyagok, sugárzások, fertőzések, pszichológiai eredetű nyomás.

A pecsétviaszgomba rendszeres fogyasztása elősegíti, hogy a szervezet mielőbb alkalmazkodjon a fokozott terheléshez, s mielőbb visszanyerje kiegyensúlyozott állapotát. A Ganoderma hatóanyagai immunmodulátorként hatnak, jelentős mértékben javítják az immunrendszerünk működését, szabályozzák és aktiválják immunrendszerünket. Az immunrendszer egyik fontos feladata, hogy észlelje a kórokozók, vírusok, baktériumok és más mikroszervezetek támadását. Az immunrendszer normális működése esetén képes ezekre a támadásokra reagálni még mielőtt szervezetünk károsodna. Amennyiben az immunrendszer működése nem megfelelő, a vírusok, baktériumok, paraziták és gombák könnyen elszaporodhatnak és megjelenhetnek a betegség tünetei. Sokszor már csak a drasztikus hatású antibiotikumok, vírus- és gombaellenes szerek alkalmazása jelentheti a megoldást. Ilyenkor azonban már a gyógyszerek jól ismert mellékhatásaira is számítani kell. A Ganoderma gombából készült készítmények rendszeres fogyasztásával ez a veszély elkerülhető.

Myco Crystal Pecsétviasz gomba kapszula vásárlás itt>

Gyulladáscsökkentő, Májvédő, Tumorgátló,  Vércukorszint csökkentő, Légzéskönnyítő,  Nyugtató, Fájdalomcsillapító (izület), Álmatlanság, Krónikus hepatitisz, Krónikus szívbetegség ellen.

100 db 

Megrendelem>

 A pecsétviaszgombából előállított őrlemények felhasználhatók a rákterápiában alkalmazott besugárzás, illetve kemoterápiás kezelések mellékhatásainak enyhítésére, egyes esetekben megszüntetésére.

A Ganodermából előállított készítmények különleges stresszvédő hatása hozzájárul az emlékezőképesség javításához, a feszültségek oldásához, a koncentráció javulásához. Természetesen ez a hatás nem jelentkezik, ha a tüneteket maradandó szervi elváltozások okozzák, mint például az Alzheimer-kór következményeként fellépő memóriazavar esetében.

A pecsétviaszgombát évezredeken keresztül különböző eredetű és jellegű megbetegedések kezelésére használták. A tudományos vizsgálatok egyértelműen bizonyítják, hogy a Ganoderma tényleges értéke nem egy-egy konkrét betegség gyógyításában rejlik, hanem abban, hogy normalizálja a szervezet általános működését, erősíti az immunrendszert és ennek révén közvetetten hozzájárul a kóros állapotok javulásához, megszüntetéséhez. Kimutatható, hogy a Ganoderma gomba összetevői a T-sejtek, makrofágok és a természetes killersejtek támogatásával erősíti a legyengült immunrendszert. Hatásuk az immunmoduláló, antiallergiás, antivirális, antibakteriális, fehérvérsejtszám emelése (ezáltal a kemoterápia jobb tűrése), májvédő hatás, rák megelőzésében jelentős.

A Ganoderma lucidum hatékonyságát a tapasztalati megfigyelések mellett klinikai vizsgálatokkal is alátámasztották. Az általunk közölt klinikai vizsgálatok elsősorban távol-keleti intézményekben folytak. Az eredmények értelmezésénél tekintettel kell lenni arra, hogy a távol-keleten alkalmazott vizsgálati metodika az Európában elfogadott standardoktól eltérőek.

A Ganoderma lucidum gomba fő egészségügyi előnyei

1. Daganatok: a gomba használata mellett számos esetben leírták a daganatos betegségek spontán visszafejlődését(2) . Az eddigi kutatási eredmények alapján a gombában lévő poliszacharidok és triterpének hozzájárulnak ganoderma daganatellenes hatásához. A klinikai vizsgálatok középpontjában a ganodermából készült poliszacharid kivonatok állnak, a közelmúltban 5 randomizált, kontrollált vizsgálat is történt velük, melyek arra utalnak, hogy a betegek a ganodermából készült poliszacharid kivonat alkalmazása mellett 1,27-szor nagyobb valószínűséggel reagálnak pozitívan a kemoterápiára ill. a sugárterápiára, mint nélküle (3). Ugyanakkor, a ganodermában lévő triterpének is kiterjedt daganatellenes aktivitást mutatnak, gátolják a rákos sejtek növekedését, valamint apoptózisát (azaz a daganatos sejtek halálát (4) .

2. Allergia: a gomba immuntámogató hatása mellett erős gyulladásgátló és antihisztamin
hatással is rendelkezik, így alkalmas lehet az allergiában szenvedők (pl. allergiás rhinitis) kiegészítő terápiájára (5).

3. Autoimmun betegségek: a ganoderma immunmoduláló és gyulladáscsökkentő hatása
miatt szintén  hasznos lehet az autoimmun eredetű, gyulladásos betegségek, mint például a reumatoid artritisz, pszoriázis vagy fekélyes vastagbélgyulladás kiegészítő terápiájában.

4. Álmatlanság / szorongás: a gomba a nyugtató hatását a benne lévő triterpéneknek köszönheti. Az egyik leggyakrabban ilyen esetekben javasolják ennek a gyógygombának a rendszeres fogyasztását (6).

5. Májbetegségek: a Reishi régóta népszerű a májbetegek körében, nem véletlenül, hisz több féle májvédő tulajdonsággal is rendelkezik, így például
• védi a májat a kémiai anyagokkal szemben,
• védi a májat a fibrózis kialakulása ellen,
• normalizálja a májenzimek szintjét,
• gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

6. Szív- és érrendszer: az eddigi vizsgálati eredmények kimutatták, hogy a Reishi fogyasztása támogatja a szív- és érrendszer normális működését. Koleszterincsökkentő, vérnyomáscsökkentő és véralvadásgátló hatása is bizonyított, emellett enyhítheti a mellkasi fájdalmat, a szívdobogás érzést és légszomjat is egy több centrumban zajló, randomizált, kettős-vak vizsgálat szerint.  Ebben a vizsgálatban poliszacharid kivonatot adtak 7 napon át a betegeknek napi 5,4 g-os mennyiségben (7).

7. Légzőrendszer: a Reishit régóta használják a légúti gyulladásos betegségek (pl. bronchitis) kezelésére, különösen idősebb betegek esetében. Antiallergiás tulajdonságai itt is pozitív hatásúak.

Források: ez az összeállítás Martin Powell – Medicinals Mushrooms című könyve alapján készült.

  1. Ganoderma – a therapeutic fungal biofactory. Paterson RR. Phytochemistry. 2006; 67(18):1985- 2001.
  2. Anticancer effects of Ganoderma lucidum: a review of scientific evidence. Yuen JW, Gohel MD. Nutr Cancer. 2005;53(1):11-7.
  3. Ganoderma lucidum (Reishi mushroom) for cancer treatment. Jin X, Ruiz Beguerie J, Sze DM, Chan GC. Cochrane Database Syst Rev. 2012 Jun 13;6:CD007731.
  4. Ganoderma lucidum and its pharmaceutically active compounds. Boh B, Berovic M, Zhang J, ZhiBin L. Biotechnol Annu Rev. 2007;13:265-301.
  5. The use of Ganoderma lucidum (Reishi) in the management of Histamine-mediated allergic responses. Powell M. The Nutrition Practitioner. October 2004.
  6. A preliminary study on the sleep-improvement function of the effective ingredients of Ganoderma lucidum fruitbody. Jia W, Wu M, Zhang JS, Liu YF. Acta Edulis Fungi. 2005;12(3):43-47.
  7. A phase I/II study of ling zhi mushroom Ganoderma lucidum (W.Curt.:Fr.) Lloyd (Aphyllophoromycetideae) extract in patients with coronary heart disease. Gao Y, Chen G, Dai X, Ye J, Zhou S. Int J Med Mushrooms 2004;6(4):30.

Ez is érdekelheti:


Oldalainkon olvasható szakcikk (ek) nem az általunk ajánlott termékek konkrét leírásai. A jogszabályok szerint: a termékek jelölése,  megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe! A termékek alkalmazás előtt forduljon szakemberhez! 

Nem foglalkozunk tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! 
Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!

 

Kosár

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.