Az étrendkiegészítők nem GYÓGYHATÁSÚAK! Kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, egyénenként eltérően, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!
X
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Gyártók
Bokros gomba - Grifola frondosa - rákmegelőző

Bokros gomba - Grifola frondosa - rákmegelőző

A Bokrosgomba (Grifola frondosa) különböző területeken kifejtett gyógyító hatásait az 1980-as években ismerték fel, ekkor mutatták ki azt is, hogy a Grifola frondosa bizonyos részei anti-tumor, vércukor csökkentő, májerősítő és immunrendszer támogató tulajdonságokkal rendelkeznek.

immunrendszer erősítő
rákmegelőző
koleszterinszint csökkentő
magas vérnyomás csökkentő
cukorbetegség ellen

A választott opciók feláraival növelt ár!

BŐVEBBEN:

A Grifola frondosa vércsökkentő hatása, magas ergosterin tartalmának köszönhetően jelentősen hozzájárulhat a csontritkulás megelőzéséhez. Valószínűleg oszteoporózis (csonttömeg vesztés) elleni hatásához más, komplex természetes anyagok is hozzájárulhatnak.

bokrosgomba vásárlás

A Grifola frondosa olcsó alternatívája lehet a vércukorszint csökkentést célzó kiegészítő terápiáknak vércukorszint csökkentő hatásának köszönhetően. A Grifola Frondosa rendkívül hatékonynak bizonyult emlő- és tüdődaganat kiegészítő terápiájában.

In vivo egérkísérletekben kimutatták, hogy a Grifola frondosa un. D-Fractiója képes a falósejteket aktiválni és ezen keresztül tumorellenes hatást kifejteni.

Szintén in vivo egérkísérletekben kimutatták, hogy a gomba D-töredéke képes a természetes ölősejtek aktiválása útján direkt tumorellenes hatást kifejteni. Klinikai kísérletekben kimutatták, hogy a gomba D-Töredéke képes a természetes ölősejtek aktivitását növelni, az áttétek növekedését gátolni és a tumor markerek expresszióját csökkenteni.

Bokrosgomba - Alkalmazása:

immunrendszer erősítő
rákmegelőző
tüdőrák esetén
koleszterinszint csökkentő
magasvérnyomás csökkentő
cukorbetegség ellen

Grifola frondosa Bokrosgomba (klinikai útmutató: Martin Powell)
japán neve – Maitake/ „táncoló gomba”
kínai neve - Hui Shu Hua
angol neve - Hen of the Woods (az erdők tyúkja)

A népszerű ínyenc bokrosgomba nagy tekintélynek örvend a gyógyászatban, különösen a rák elleni küzdelemben.

Mint a legtöbb tumorellenes gombánál (pl. Lentinus edodes, Trametes versicolor), a bokrosgomba fő hatóanyagai között is megtalálható azok a poliszacharid és proteoglikán frakciók (D- és MD-4-frakció), melyek aktiválva az immunrendszer rákellenes immunsejtjeit (NK sejtek) megakadályozták a rákos sejtek gyors szaporodását.
A bokrosgomba ritka, de hazákban is fellelhető, ehető gomba júniustól októberig a tölgy és gesztenyefák tövében telepszenek meg.

A legtöbb klinikai kutatást Japánban végezték el vele, ahol az egyik kutatócsoport kezdetben a D-frakciót együtt használta a spóratermelő gombatest őrleményével, majd áttértek a bioaktívabb MD-frakcióra, majd ismét kiegészítették azt a gombatest porával.

Rákos megbetegedések
Nanba H 1997-es beszámolójában közzétette, hogy kemoterápiás szerek mellett adagolt a G. frondosa termőtest őrleménye számos előrehaladott állapotban (III-IV. stádiumban) lévő rákbetegnél 12-28% -kal megnövelte a kemoterápia hatásfokát. A dolgozat további pozitív eredményről is beszámolt a G. frondosa kivonatának (D-frakció) és a Mitomycin C kemoterápiás szer kombinált adagolása mellett, amelyet állati tumoroknál figyeltek meg. A japán vizsgálat ez által igazolta a bokrosgomba tumorgátló hatását.

További vizsgálatok megerősítették, hogy az alkalmazott kombinációs terápia enyhítette a kemoterápia mellékhatásait, beleértve az étvágytalanságot, a hányást, hányingert, a hajhullást és a leukopeniát. Hasonlóan, mint amikor a G. frondosa D-frakcióját a C-vitaminnal együtt adagolták.

Egy későbbi írásában Nanba H és munkatársai lenyűgöző eredményeket észleltek az MD-frakció és a G. frondosa termőtest porának alkalmazása során, miszerint az emlődaganatban szenvedők 68%-ánál, a tüdőrákosok 63 %-ánál és a májdaganatosok 58%-ánál következett be lényeges állapotjavulás: csökkentek a kemoterápia mellékhatásai és javultak a laboreredményeik (IL-2 és a CD4+ növekedett).

Cukorbetegség
Különböző cukorbetegséget modellező állatkísérleteknél kimutatták a G. frondosa előnyeit, azonban csak igen nagy dózisban (1g/nap) alkalmazva volt hatásos az egerek genetikus cukorbetegségénél alfa-glükán (150-450mg / kg) együttadás esetében.
Klinikai vizsgálatok során megfigyelték a G. frondosa poliszacharid kivonatának (a dózis nem egyértelmű) vércukorszintre gyakorolt hatását, majd megállapították, hogy 4 páciens esetében 30% -al csökkentette a vércukorszintet. Ezek után a kivonatot kiegészítették a G. frondosa béta-glükánjával (150mg/nap), itt már 20 fő II-es típusú cukorbeteg vércukorszintjénél tapasztaltak látványos javulást.

Az utóbbi években egyre világosabbá vált, hogy az egyes gyógyhatású gombák rákellenes hatásuk nem csak az immunrendszer modulálásával érik el, hanem az inzulin érzékenység növelésével is hozzájárulnak a kedvező eredményekhez. Természetesen azoknál is, akik nem cukorbetegek. Ugyanis az inzulin érzékenység csökkenése elősegíti számos ráktípus kialakulását és a már megbetegedetteknél csökkentheti a túlélési esélyeket (pl. emlő, máj, prosztata, hasnyálmirigy, vastagbélrák).

Koleszterin szint
A G. frondosa-val kiegészített állattakarmány 5-20%-al csökkentette az állatok koleszterin szintjét, míg ezt az eredményt más gombafélék hozzáadása esetén nem tapasztalták.

Myco Crystal Bokrosgomba kapszula vásárlás itt>

Vírusfertőzésnél, Immunrendszer-erősítő, cukorbetegség ellen, fehérvérsejtszám emelése (ezáltal a kemoterápia jobb tűrése) áttétel képzés gátlása, daganatos sejtek direkt elpusztítása.

100 db 

Megrendelem>

 


Magas vérnyomás ellen
Számos állatkísérlet igazolja, hogy a G. frondosa tartalmú takarmány (ált. 5% tartalom) gyors, de nem tartós vérnyomáscsökkenéshez vezet.
Kiegészítési javaslat:

Csontritkulásra
A Grifola frondosa, valószínűleg az ergosterin és a proteoglikán tartalmának köszönhetően hozzájárul a csontritkulás (osteoporosis) megelőzéséhez.

KLINIKAI ÖSSZESÍTŐ

Terápiás jelentősége:
Tumor gátlás, (immunrendszer erősítése, vércukorszint, vérnyomás és koleszterinszint csökkentés, osteoporosis megelőzés.

Fő hatóanyagai:
- poliszacharidok

Források: ez az összeállítás Martin Powell – Medicinals Mushrooms című könyve alapján készült.

  1. Ganoderma – a therapeutic fungal biofactory. Paterson RR. Phytochemistry. 2006; 67(18):1985- 2001.
  2. Anticancer effects of Ganoderma lucidum: a review of scientific evidence. Yuen JW, Gohel MD. Nutr Cancer. 2005;53(1):11-7.
  3. Ganoderma lucidum (Reishi mushroom) for cancer treatment. Jin X, Ruiz Beguerie J, Sze DM, Chan GC. Cochrane Database Syst Rev. 2012 Jun 13;6:CD007731.
  4. Ganoderma lucidum and its pharmaceutically active compounds. Boh B, Berovic M, Zhang J, ZhiBin L. Biotechnol Annu Rev. 2007;13:265-301.
  5. The use of Ganoderma lucidum (Reishi) in the management of Histamine-mediated allergic responses. Powell M. The Nutrition Practitioner. October 2004.
  6. A preliminary study on the sleep-improvement function of the effective ingredients of Ganoderma lucidum fruitbody. Jia W, Wu M, Zhang JS, Liu YF. Acta Edulis Fungi. 2005;12(3):43-47.
  7. A phase I/II study of ling zhi mushroom Ganoderma lucidum (W.Curt.:Fr.) Lloyd (Aphyllophoromycetideae) extract in patients with coronary heart disease. Gao Y, Chen G, Dai X, Ye J, Zhou S. Int J Med Mushrooms 2004;6(4):30.


Oldalainkon olvasható szakcikk (ek) nem az általunk ajánlott termékek konkrét leírásai. A jogszabályok szerint: a termékek jelölése,  megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe! A termékek alkalmazás előtt forduljon szakemberhez! 

Nem foglalkozunk tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! 
Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!

 

Kosár

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.