Az étrendkiegészítők nem GYÓGYHATÁSÚAK! Kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, egyénenként eltérően, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!
X
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Gyártók
Utoljára megtekintett
Digest Complex Biocom 500mg

Digest Complex Biocom 500mg

Kiszerelés: 60db

Emésztőenzim kapszula
Házipatikába feltétlen ajánlott készítmény!
„A mellékhatások nélküli növényi enzimkivonatok nemcsak az egészség és hosszú élet számára fontosak, hanem életbiztosítást jelentenek a betegségek ellen.”
(Dr. Edward Howell biokémikus és táplálkozás-kutató)

9 950 Ft
(166 Ft / )
A választott opciók feláraival növelt ár!

BŐVEBBEN:

Ajánlott adagolás: 2-4 kapszula az étkezés megkezdésekor vagy befejeztekor. Székrekedés esetén egyszeri 4-6 kapszula lefekvés előtt!
Terhes és szoptató kismamák, 18 éven aluli gyermekek, a készítmény szedése elõtt konzultáljanak orvosukkal.

BIOCOM DIGEST COMPLEX HATÁSA ÉS ÖSSZETEVŐK:

Amiláz, proteáz és lipáz és észteráz, peptidáz, nukleáz, elasztáz, kollagenáz, tripszin és a kimotripszin formájában, a hatékony emésztésért!

DIGEST COMPLEX biocom, vásárlás

Vizsgálatok igazolják, hogy a Föld lakosságának 80%-a létfontosságú enzimek hiányában szenved.

Az enzimek olyan vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat szabadítanak fel a táplálékból, amelyek a szervezet zavartalan mûködéséhez, az egészséges élethez szükségesek, így kijelenthetjük: enzimek nélkül nincs élet! Ezekhez viszont szinte csak a nyers és zöld ételekbõl, gyümölcsökbõl jut a szervezetünk!


Az emésztési rendellenességek kellemetlen tünetekkel járnak, de sokkal súlyosabbak azok a rejtett okok, amik komoly betegségekhez vezetnek.

Zavarát kezdetben gyakori felfúvódás jellemzi.

Ezt ismétlődő hasmenés vagy székrekedés követheti. Később fogyás, gyengeség, az immunrendszer gyengülése és krónikus betegségek megjelenése tetőzheti. A kevés nyers gyümölcs és zöldség bevitelével az enzimhiányos állapotnak kedvezünk, s ezzel a betegségeknek adunk teret. A kialakult emésztési rendellenességeket legkönnyebben kívülrõl bevitt emésztõenzimekkel lehet megszüntetni.

Minden főtt étel fogyasztása után szükséges lenne bevenni!

Nem alakul ki használatával hozzászokás! A termék tartalmazza a főbb emésztőenzim-csoportokat:

amiláz, proteáz és lipáz és észteráz, peptidáz, nukleáz, elasztáz, kollagenáz, tripszin és a kimotripszin formájában.

Fontos tudni, hogy az idő előtti öregedésnek elsősorban enzimhiány az oka!

A Digest Complex kapszula legfőbb hatásai lehetnek:

    Nehéz étkezés utáni könnyű széklet előidézése, gázképződés, puffadás, hányinger, görcsök megelőzése és kezelése, gyógyítása
    Tejtermékek könnyebb emésztése, bõrkiütések, székletürítési zavarok kezelése (hasmenés/székrekedés)

Növényi eredetű papain (papaja) és bromelain (ananász) enzimmekel kiegészítve!

SZAKCIKK:

Milyen tüneteket okoz az emésztőenzimek hiánya?

•    gázképződés
•    böfögés
•    puffadás
•    hasmenés
•    székrekedés
•    a tápanyagok elégtelen felszívódása

Mit jelent a gázképződés és a puffadás?

A “puffadás”-ként leírt érzés akkor jelentkezik, amikor a gáz felgyűlik a hasban és úgy érezzük, hogy ez a testtáj felfúvódott. Bizonyos mértékben mindenkiből távoznak gázok, de ha a táplálék lebontása nem megfelelő, akkor a kellemetlen szagú gázok egy bosszantó problémává válnak. Ez bárkivel megtörténhet.

Mit okoz a gázképződés és a puffadás?

A bélgázok több úton keletkeznek. Evés vagy ivás során mindig lenyelünk egy kevés levegőt. Néha jelentősebb mennyiségű levegőt nyelünk le, például amikor túl sokat beszélünk evés közben, amikor túl gyorsan eszünk , vagy amikor szénsavas italokat fogyasztunk. Ilyenkor szagtalan bélgázok keletkeznek, amelyek magas nitrogén- és oxigéntartalmúak. A gyomor felső részében keletkező gázok böfögést okoznak. A táplálék nem megfelelő lebontása szintén bélgázok képződésével jár, amely a vastagbélben élő baktériumok erjedésének eredménye. Ez a gáz metánt és hydrogen-szulfidot tartalmaz és ez árasztja azt az ismerős, kellemetlen szagot, amely a rothadó tojáséhoz hasonló.

Mik a következményei a gázképződésnek és a puffadásnak?

A társaságban való szégyenkezés rendszerint a leggyakoribb következménye a bélgázok felszabadulásának. Egy másik tény, hogy a gázok felszabadulásakor a ruházat nem mindig megfelelő. Sok ember számára annak eldöntésekor, hogy milyen ruhát vegyenek fel egy adott feladathoz, nagyobb súllyal esik latba az evés utáni puffadt has elrejtésének igénye, mint az aktuális divat. A fokozott bélgáz-képződés súlyosabb gyomor-bélrendszeri megbetegedések jele is lehet. Jelezhet hasnyálmirigy-elégtelenséget, jele lehet a Candida gomba túlszaporodásának vagy élősködőknek.

Megoldás a gázképződés és a puffadás problémájára

Az első dolog, amit fel kell deríteni, hogy mi okozza a gázképződést és a haspuffadást. Felfigyelt arra, hogy vannak bizonyos ételek, amelyek ezeket a jelenségeket elindítják? Attól függően, hogy milyen típusú ételek váltják ki a tüneteit, különböző típusú kiegészítő enzimkombinációk fogyasztása kínálhat hatékony megoldást a problémákra. 

A leggyakrabban gázképződést és puffadást okozó ételek közé az alábbiak tartoznak:

•    nyers zöldségek
•    bab / hüvelyesek
•    nehéz húsok (birka vagy marha)
•    fehérje és szénhidrát kombinációját tartalmazó ételek (steak és krumpli vagy tészta húsgolyókkal)
•    tejtermékek

Az étkezéseket követő hasfájás, kellemetlen teltségérzés, a hasmenés emésztőrendszered fontos jelzése lehet. Szervezeted így üzeni, hogy képtelen megfelelően lebontani az elfogyasztott táplálékokat. A hatékony emésztés kulcsa az enzimekben rejlik. Ismerd meg szerepüket, és gondoskodj róla, hogy megfelelő  mennyiségben álljanak rendelkezésre!

DIGEST COMPLEX biocom, vásárlás

A hármas egység

A kiegyensúlyozott, változatos étrend önmagában még nem jelent egyenes utat az egészséghez. Hiába szerepelnek tányérodon a megfelelő élelmiszerek, ha emésztőrendszered nem képes felszabadítani belőlük a szükséges alkotóelemeket.
Az emésztés és felszívódás folyamatában kiemelkedő szerep jut a hasnyálmirigynek. A hashártya mögött elhelyezkedő szerv naponta mintegy 1,5-2 liter mennyiségű emésztőnedvet termel. Ez az anyag három fontos emésztőenzim-csoportot tartalmaz. A szénhidrátok lebontását az amiláz, a fehérjékét a proteáz, a zsírokét a lipáz enzimek biztosítják. Ezek az enzimek a vékonybél felső szakaszában találkoznak a táplálékkal, és gondoskodnak róla, hogy az élelmiszerek tápanyagait szervezeted lebontsa és hasznosítani tudja.

Egyes betegségek esetén csökken vagy akár meg is szűnhet az emésztőenzimek termelődése.

A hasnyálmirigy krónikus gyulladása vagy daganata megakadályozza a megfelelő enzimkibocsátást. Azonban komolyabb megbetegedés nélkül is gyakori jelenség, hogy emésztési panaszaidat az enzimek elégtelen mennyisége okozza. A feldolgozott, finomított táplálékok kevés rostot tartalmaznak, gyorsan haladnak a bélcsatornában, így lebontásukhoz hirtelen nagy mennyiségű enzimre van szükség. Elképzelhető, hogy szervezeted nem tud lépést tartani a megnövekedett szükséglettel, ilyenkor kellemetlen tüneteid jelzik, hogy mielőbb gondoskodnod kell az emésztőenzimek pótlásáról.


Oldalainkon olvasható szakcikk (ek) nem az általunk ajánlott termékek konkrét leírásai. A jogszabályok szerint: a termékek jelölése,  megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe! A termékek alkalmazás előtt forduljon szakemberhez! 

Nem foglalkozunk tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! 
Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!

 

Kosár

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.