Az étrendkiegészítők nem GYÓGYHATÁSÚAK! Kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, egyénenként eltérően, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!
X
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Gyártók
EYE SUPPORT BIOCOM - SZEM VITAMIN, SZEMFIATALÍTÓ, Macula degeneráció ellen, zaexanthin-al.
EYE SUPPORT BIOCOM - SZEM VITAMIN, SZEMFIATALÍTÓ, Macula degeneráció ellen, zaexanthin-al.

EYE SUPPORT BIOCOM - SZEM VITAMIN, SZEMFIATALÍTÓ, Macula degeneráció ellen, zaexanthin-al.

Kiszerelés: 60 db

SZEMVITAMIN: a szem védelmére és erősítésére, a látás javítására - antioxidáns, flavonoid és vérellátást fokozó összetevőkkel: béta-karotin, cink, lutein, zaexanthin, fekete áfonya, szőlőmag, Quercetin, L-taurin, N-Acetyl-L-Cysteine, Lycopene.

11 100 Ft
(185 Ft / db)
A választott opciók feláraival növelt ár!

BŐVEBBEN:

Biocom Eye Support Formula

Ajánlott adagolás: 2-3 x 1- 2 kapszula kúraszerűen kb. 1-3 hónapig, utána „rendszeresen- rendszertelenül”, azaz hetente 2-4 x 2-3 db.
A látást segíti minden, ami a májat erősíti! Terhes és szoptató kismamák, 18 éven aluli gyermekek, a készítmény szedése előtt konzultáljanak orvosukkal.

Összetétele: 

béta-karotin, cink, lutein, zaexanthin, fekete áfonya, szőlőmag, Quercetin, L-taurin, N-Acetyl-L-Cysteine, Lycopene

A lutein és a zaexanthin sárga pigmentanyagok, segítik látószervünk UV-sugárzással szembeni védelmét. Az élet látásközpontja a szem sárgafoltja, a macula. Itt található a legtöbb ezekből a pigmentekből. Az emberi szervezet magától nem tud luteint előállítani, ezért a szükséges mennyiséget az étrenddel kell biztosítani. Javasolt szemfáradság estén, de ha valaki sokat ül monitor előtt, vagy egyéb módon terheli szemét – napi használatú termék lehet számára. Időszakosan használva védjük, erősítjük vele látásunkat, s lassíthatjuk a szem korral járó romlását is.

EYE SUPPORT biocom - SZEMVITAMIN, SZEM FIATALÍTÓ

EYE SUPPORT biocom - SZEMVITAMIN, SZEM FIATALÍTÓ

Biocom EYE SUPPORT, A SZEM VITAMINJA 

lutein és zeaxantin tartalommal

A lutein és a zaexanthin sárga pigmentanyagok, segítik látószervünk UV-sugárzással szembeni védelmét.

Az élet látásközpontja a szem sárgafoltja, a macula. Itt található a legtöbb ezekből a pigmentekből. Az emberi szervezet magától nem tud luteint előállítani, ezért a szükséges mennyiséget az étrenddel kell biztosítani.

Javasolt szemfáradság estén, de ha valaki sokat ül monitor előtt, vagy egyéb módon terheli szemét, napi használatú termék lehet számára. Időszakosan használva védjük, erősítjük vele látásunkat, s lassíthatjuk a szem korral járó romlását.

Fokozottan terhelt szem védelme (számítógép, televízió, légkondicionáló)
A szem sötétséghez való gyorsabb alkalmazkodásának elősegítése (éjszakai vezetés)

Egy-két dioptriányi javulás, időskori szembetegségek kezelése, korral járó látás-élesség korrekciója. Gyulladáscsökkentő, antioxidáns hatású és erősíti, táplálja a szem érhálózatát

Lehetséges hatásai:
    Macula-degeneráció bekövetkezési valószínűségét csökkenti, már meglévőt gyengíti, lassítja (dohányzás esetén a megbetegedés esélye 300 százalékos!)
    Fokozottan terhelt szem védelme (számítógép, televízió, légkondicionáló)
    A szem sötétséghez való gyorsabb alkalmazkodásának elösegítése (éjszakai vezetés)
    Egy-két dioptriányi javulás, időskori szembetegségek kezelése, korral járó látás-élesség korrekciója
    Gyulladáscsökkentö, antioxidáns hatású és erősíti, táplálja a szem érhálózatát Macula-degeneráció bekövetkezési valószínűségét csökkenti, már meglévőt gyengíti, lassítja (dohányzás esetén a megbetegedés esélye 300 százalékos!)


MI A MACULA DEGENERÁCIÓ?

Az évek múlásával látásunk fokozatosan romlik. Az ún. „öregszeműség” (presbiopia) és a szürkehályog (cataracta) mellett a legnagyobb problémát a sajnos ma még gyógyíthatatlan időskori macula degeneráció (AMD = Age-related Macula Degeneration) okozza.


Ez utóbbi szembetegség már negyven éves korban jelentkezhet és a 60 év fölöttieknél bekövetkező látásromlásnak pedig ez a leggyakoribb oka. A központi éleslátás helyét, a macula luteát érintő elváltozás, mely során az éles látás fokozatosan romlik, súlyosbodik, végül vaksághoz is vezethet. A betegség kezdetén a centrális látás homályossá vagy torzzá, az egyenes vonalak hullámossá válnak, és a színeket nehéz megkülönböztetni. Ez egy lassú, fájdalommentes folyamat, amelynek jelenleg még nincs hatásos kezelési módja, éppen ezért a megelőzés érdekében végzett kutatások igen jelentősek.

MACULA DEGENERÁCIÓ

Az utóbbi években a szemészeti tanulmányok között kiemelkedő helyet foglalnak el az AMD megelőzése érdekében végzett vizsgálatok. Számos tanulmány szerint a természetes karotinoid típusú vegyületek, különösen a LUTEIN és a ZEAXANTIN jelentősen csökkentik az AMD kialakulásának rizikófaktorait.

Ezek az antioxidáns tulajdonságú vegyületek nagy koncentrációban találhatók az egészséges szemben, főként a retinában és a makula luteában. Hatásuk részben az antioxidáns tulajdonságuknak köszönhető, részben az ún. „makuláris pigment” védőréteget alkotva tudják kiszűrni a legagresszívebb, rövid hullámhosszú kék fényt, mielőtt az elérné a szem sérülékenyebb szerkezetét.

Idősebb korban a lutein és a zeaxantin mennyiségének csökkenése összefüggésbe hozható a látás romlásával, az AMD és a szürkehályog kialakulásával. Szervezetünk nem képes ezeknek a vegyületeknek az előállítására, de a megfelelő zöldséget, gyümölcsöt tartalmazó táplálkozással biztosítani tudjuk.

Hammond professzor, aki több olyan átfogó kísérlet vezetője, amelyet ezen a kutatási területen az utóbbi időkben végeztek, így ír erről:

„Azon túl, hogy a luteinnek és zeaxantinnak védő szerepe van az AMD-vel szemben, e két vegyület egy életen át javítja a látásteljesítményt. Legtöbbünknél, még ha olyan szerencsések is vagyunk, hogy nem fejlődik ki AMD vagy szürkehályog, ám a kor előre haladtával olyan fokú látáskárosodás jelentkezhet, amely elég komoly ahhoz, hogy akadályozzon bennünket mindennapi tevékenységünk során, pl. az éjszakai autóvezetésnél.

Azok az egyének, akik lutein étrend-kiegészítőt kaptak az AMD kialakulása ellen a kísérletes vizsgálatok során, gyakran javulást tapasztaltak a látásukban: erősebb kontrasztérzékenységről, kisebb csillogásról és javuló színfelismerésről számoltak be."


Nem kell eljutnod a látástól a vakulásig!

A makuladegeneráció a szemfenék meszesedését és az éleslátást biztosító sejtek pusztulását jelenti. Az utóbbi évek kutatásai azt igazolták, hogy az ötven feletti korosztályhoz tartozók szemészeti problémáinak – többek között a legsúlyosabbnak számító makulaelfajulásának – a megelőzésében fontos szerepe lehet a megfelelő, kiegyensúlyozott táplálkozás mellett a szemvédő vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmazó ún. komplex étrend-kiegészítők szedésének is, például kimondottan az ötven feletti korosztály számára fejlesztett az EYE SUPPORT - Szemvédő vitamin kapszulának.

Nem elég, amit megeszel, ezért olyan is kell, amit beveszel

A pótlást azért is ajánlják nemcsak a táplálkozástudománnyal foglalkozók, hanem maguk a szemészorvosok is, mert a napi táplálékainkkal általában csak a töredékét tudjuk bevinni a szervezetünkbe mindazon vitaminoknak, ásványi anyagoknak, amelyeknek a látásunk megőrzésében (is) fontos szerepük van. Az EYE Support  a tudományos kutatások eredményeinek figyelembevételével, azaz a szükséges mennyiségben és összetételben tartalmazza mindazon antioxidánsokat (vitaminokat és ásványi anyagokat, mikrotápanyagokat), amelyek a szem egészségének megóvásában, öregedésének megelőzésében is sokat segíthetnek.

A szemvédő anyagok A-tól Z-ig

A makuladegeneráció megelőzésben, illetve a sejtek sorvadásának megfékezésében kiemelt szerepe van a lutein rendszeres bevitelének.
Ez a szem anyagcseréjét segítő (a karotinoidok nevű vegyületcsoportba tartozó) mikrotápanyag a szemben, a retinán lévő sárgafolton koncentrálódik, vagyis hiánya látáscsökkenéshez vezethet.

Ebben az étrend-kiegészítőben egyébként más, a látás élességének, a szem egészségének megőrzésében, azaz kiegyensúlyozott anyagcseréjének biztosításában fontos szerepet betöltő vitaminok és ásványi anyagok is megtalálhatók, mégpedig a legújabb táplálkozástudományi kutatások által ajánlott mennyiségben.

Jó, ha tudod!

A sárgafolt-elfajulásokkal kapcsolatos kutatások egyértelműen igazolták a lutein szerepét a makula védelmében. A Harvard Egyetemen végzett vizsgálatokban részt vevő idős embereknél a napi 6 mg lutein szedése következtében felére csökkent a makuladegeneráció előfordulása. A szemlencse, a szem leggyakrabban megbetegedő része 98 százalékban fehérjékből épül fel. A szabad gyökök károsítják a fehérjét, összecsapzódáshoz, kiszáradáshoz vezetnek.

Ez okozza a szürke hályogot (katarakta), amely ugyancsak felelős az időskori látásvesztések közel feléért. A szürke hályog kialakulásának kockázatát növeli az erős napfény, az UV sugárzás, a dohányzás, illetve például a kettes típusú diabétesz. Ezeknek az ártó hatásoknak a kivédésében fontos szerepük van az antioxidánsoknak (az ún. gyökfogóknak, az A-, E- és C-vitaminnak és a béta-karotinnak, valamint a luteinnek, amelyek külön-külön is hatnak, de egymás hatását, „hasznosulását” is segítik, illetve felerősítik)

VISIO LUTEIN KAPSZULA

A VISIO LUTEIN KAPSZULÁT

MEGVÁSÁROLHATJA ITT>

Ez is érdekelheti:


Oldalainkon olvasható szakcikk (ek) nem az általunk ajánlott termékek konkrét leírásai. A jogszabályok szerint: a termékek jelölése,  megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe! A termékek alkalmazás előtt forduljon szakemberhez! 

Nem foglalkozunk tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! 
Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!

 

Kosár

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.