Az étrendkiegészítők nem GYÓGYHATÁSÚAK! Kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, egyénenként eltérően, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!
X
Hírek, cimkék
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Gyártók
Utoljára megtekintett
Még nem tekintett meg egy terméket sem.

6 recept, a Chia maggal a paleo konyhában!

RECEPTEK, 2024. 02. 12.

Kimagasló fehérje forrás, tökéletes alternatíva az állati eredetű fehérjék helyett vegetáriánusoknak és sportolóknak egyaránt.

Rostanyag és fehérje tartalmánál fogva, hasznos kiegészítője a fogyókúrás étrendnek.

  • Mi Kell hozzá?
  • Prémium paleolit Chia mag (azték zsálya). Hol kapható?>>

  • Használd önmagában, például salátákra szórva

  • Fogyaszd teaként: bármilyen gyógyteába szórj egy teáskanálnyit, várj néhány percet, míg a magok megszívják magukat vízzel és szétnyílnak, ezután fogyasztható is.

  • Alkalmazd tojás helyettesítésére, sütemény receptekben:
    1 tojás = 1 evőkanál őrölt chia mag + 3 evőkanál víz, keverd össze, hagyd 15-20 percet állni, és ha bekocsonyásodott, már használhatod is tojás helyett a recept szerint.

  • Tökéletes levesek, főzelékek sűrítésére 1-2 evőkanálnyi őrölt chia magot használjunk

  • Edzésekhez energizáló és sportitalként (500 ml natur vagy banános kókuszvízbe keverjünk 2 evőkanál chia magot, éjszakára hagyjuk állni a hűtőben, és fogyasszuk sportitalként edzés előtt és alatt)

  • Így készül a Chia turmix : A gyümölcs vagy zöldséglevet (300 ml) öntsük turmixgépbe a chia magokkal (1-2 evőkanál) együtt.
    Fogyasztható turmixolás után azonnal, de ha nem fogy el, hűtőbe téve eláll, a chia magoktól kissé besűrűsödhet.

  • A legfinomabb Chia puding: 2 evőkanál magot 2-3 dl gabonatejbe vagy kókusztejbe beáztatunk, miután a magok megszívták magukat és bekocsonyásodott a folyadék, már kanalazható is a finom puding. Mivel a chia magnak nincs jellemző íze, bármivel ízesíthetjük kedvünk szerint( friss gyümölcs, aszalt gyümölcs, olajos magvak, fűszerek (vanília, fahéj), karob).

Cimkék:paleo puding, chia puding, chia turmix, chia mag receptek.

Kosár

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.