Az étrendkiegészítők nem GYÓGYHATÁSÚAK! Kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, egyénenként eltérően, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!
X
Hírek, cimkék
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Gyártók
Utoljára megtekintett
Még nem tekintett meg egy terméket sem.

Szőlőmagolajjal készült frissító Waldorf saláta

GYÓGYÍTÓ ÉLELMISZEREK, 2024. 02. 06.

A szőlőmagolaj a magyarok olíva olaja. Sütéshez és főzéshez is ideális, minőségét és ízét 250°C-ig megtartja, nem keletkezik benne egészséget károsító égéstermék. A benne sült ételnek kívánatos, enyhe vajszerű ízt kölcsönöz. Íme egy csodás saláta, akár minden napra!

Waldorf saláta szőlőmagolajjal

Hozzávalók a salátához: 10 dkg zeller, 15 dkg alma, 5 dkg dió, 0.5 közepes fej jégsaláta, 10 dkg szőlő, 1 fél citromból nyert citromlé, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 1 teáskanál napraforgó olaj. Az öntethez: 1 db tojássárgája, 50 ml szőlőmagolaj, 0.5 db citrom (leve és reszelt héja), 1 teáskanál méz, 1 ek mustár (édes), 1 dl joghurt (natúr),1 kk tárkony.

Elkészítés: A diót serpenyőben pirítjuk, míg el kezd illatozni. (Vigyázzunk, könnyen megéghet.) Tálba félretesszük. A serpenyőbe kevés olajat öntünk, és a juliene-re vágott zellert sózva, borsozva roppanósra pirítjuk rajta, félretesszük.

Az almából kivesszük a magházat, és a gyümölcsöt hámozás nélkül szintén juliene-re vágjuk (vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük). Az almára és a zellerre rácsavarjuk a fél citrom levét, hogy ne barnuljanak meg.

A salátát is felszeleteljük kb. 0,5 cm-esre. A szőlőszemeket félbevágjuk. Az öntethez a tojássárgáját habverővel elkeverjük a szőlőmagolajjal, míg jó sűrű házi majonézt kapunk. A majonézhez hozzákeverjük a mézet, mustárt, citromlevet, joghurtot és a tárkonyt, majd a tálba halmozott zöldségeket meglocsoljuk vele. Fogyasztás előtt legalább fél órát hűtjük.

Felhasználási javaslat: Kiváló salátaolaj. Sütéshez és főzéshez is ideális, minőségét és ízét 250°C-ig megtartja, nem keletkezik benne egészséget károsító égéstermék. A benne sült ételnek kívánatos, enyhe vajszerű ízt kölcsönöz.

Nézzen körül Natúr Tanya webáruházunkban, hogy főzéshez is tiszta alapanyagokat vásárolhasson! >>

Cimkék:waldorf saláta, szőlőmagolajal, adalékanyagok nélkül, mézzel, tárkonnyal,

Kosár

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.