Az étrendkiegészítők nem GYÓGYHATÁSÚAK! Kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, egyénenként eltérően, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!
X
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Gyártók
Utoljára megtekintett
Mikrobiom-Pro Por+Rost 150

Mikrobiom-Pro Por+Rost 150

A benne lévő probiotikus törzsek szabadalommal védettek, és hatásaikat klinikai vizsgálatok támasztják alá. Használata különösen ajánlott antibiotikumos kezelések után.A mikrobiom életünk, egészségünk irányítója, a testünkben élő baktériumok közössége.

 

9 970 Ft
A választott opciók feláraival növelt ár!

BŐVEBBEN:

Ajánlott adagolás, felhasználási javaslat: naponta 6g (2 x 1/2 adagolókanálnyi) por min.: 2,5dl tisztított vízben, zöldség- vagy cukormentes gyümölcslében elkeverve. Reggel éhgyomorra, este utolsó táplálékként, esetleg vacsora helyett.

A Mikrobiom Pro rendszeres fogyasztásával kedvező feltételt teremtünk azoknak a baktériumtörzseknek, amik szerepet játszanak az ideális testsúly elérésében és fenntartásában.

Növényi összetevők:  akácia rost, citrus rost, cékla, almapektin, búzafű, kaporlevél, sütőtök, zellergyökér, zöldárpa, hibiszkuszvirág, kovaföld, sárgarépa, spenót, almarost, brokkoli, citrusrost, gyömbér, inulin, katángkóró, moringa, csipkebogyó-hús, citromhéj, csalánlevél, csicsóka, lucerna, papaya gyümölcs, paradicsom, petrezselyemlevél, shiitake gomba, zabfű, kurkuma, lapachokéreg, máriatövis mag, torma, zöldtea, fahéj, chayenne bors.

A készítmény növényi összetevőket, növényi enzimeket és vitaminokat tartalmaz. Nem tartalmaz állati eredetű összetevőekt, ezért vegetáriánusok és vegánok is használhatják.

A Mikrobiom Pro rendszeres fogyasztásával kedvező feltételt teremtünk azoknak a baktériumtörzseknek, amik szerepet játszanak az ideális testsúly elérésében és fenntartásában.

A kedvező és káros bélbaktériumok érzékeny egyensúlyát elsődlegesen az elfogyasztott táplálékok határozzák meg. A helytelen összetételű tartós étrend következtében az egészséges egyensúly felborul. A baktériumok változatosságának, sokszínűségének csökkenésével párhuzamosan kialakul a dizbiózis. Ha a bélflórát alkotó baktériumok jótékony diverzitása károsodik, bizonyos törzsek elszaporodnak, az immunrendszerszámára antigént, azaz indukáló tényezőt hoznak létre, és ez másodlagosan, gyulladás következtében a bél károsodásához is vezet.

A mikrobiom nem több, és nem kevesebb, mint az embernek egy újabb ezidáig fel nem fedezett „szerve”, ami azt jelenti, hogy közel ezerféle baktériumtörzs él szervezetünkben, főleg az emésztőrendszerben.

Ezek együttes közösségét hívjuk mikrobiomnak. Ahogy az ember egyoldalúan kezdett táplálkozni, úgy a szervezetünkben lévő baktériumtörzsek is egyoldalúan sorvadtak el, éppen ezért nagyon fontos, hogy a széles spektrumú biodiverzitást újra létrehozzuk legalább az emberi testen belül, hiszen ekkor vagyunk képesek testi-lelki-fizikai szinten minden kihívásnak megfelelni.

A mikrobiom sokkal nagyobb dolog, mint amit itt első hallásra, látásra reprezentálunk, ugyanakkor a szervezetünkben élő széles spektrumú baktériumokat érdemes egy széles spektrumú tápanyaggal ellátni. Erre szolgál a Mikrobiom Por készítmény, amely harmincötféle összetevőből minőségi táplálékot biztosít a bennünk élő szinergista baktériumoknak, mert az élet a belekben lakozik.

A szervezetünk mikrobiom összetételében bekövetkezett változásokat nem lehet egyszerű eszközökkel, mondjuk egy célzott antibiotikumkúrával helyrehozni, hiszen nem az a baj, hogy a baktériumok jelen vannak, hanem hogy megváltoztak az arányaik. (A helyzetet nehezíti, hogy egyelőre az sem világos, hogy mi okozza a gondokat: az enterobaktériumok elszaporodása váltja ki a gyulladást, vagy esetleg a gyulladás miatt lesz sok ezekből a mikrobákból.)

Lapos has és emésztési problémák: mindkettőre hat a mikrobiom pro.

Jelen van valójában a teljes testünkön, nem csak a bélrendszerünkben. Ott van a bőrünkön, szájüregünkben, a genitáliák környékén. Ez egy közösség, melynek bacik, vírusok és gombák a tagjai. Vannak köztük jótékonyak, nem sok vizet zavarók és persze kártékonyak is. És nagyon sokan vannak: tízszer többen, mint a testünk sejtjeinek a száma! Már csak emiatt is megérdemlik a figyelmet – hát még, ha kiderül, hogy a közösség összetétele jelentősen befolyásolja azt, hogy a mi testünk hogyan működik!

Teljesen más az elhízottak mikrobiótája

Talán az előzőeknél is érdekesebb, hogy mikrobiótánk közvetlen hatással lehet testsúlyunkra is!  Habár az elhízás kialakulásának elsődleges oka az energiamérleg megborulása, feltételezések szerint a mikrobiom összetételének is jelentős szerep jut a testsúlykontrollban.

Ugyanis kihat a gazdaszervezet energiaháztartására és a tápanyagfelvételére!

A kutatók arra lettek figyelmesek, hogy a magas- illetve normál BMI-vel rendelkező személyek mikrobiótája különbözik egymástól. Egy kísérletben a túlsúlyos alanyok alacsony zsír- és szénhidrát tartalmú diétát tartottak 1 éven keresztül: a testsúlyuk 25%-kal csökkent, és a mikrobiomjukat alkotó törzsek aránya egyre jobban hasonlított az eredetileg is normál testsúlyúakéhoz.

Ez is érdekelheti:


Oldalainkon olvasható szakcikk (ek) nem az általunk ajánlott termékek konkrét leírásai. A jogszabályok szerint: a termékek jelölése,  megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe! A termékek alkalmazás előtt forduljon szakemberhez! 

Nem foglalkozunk tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! 
Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!

 

Kosár

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.