Az étrendkiegészítők nem GYÓGYHATÁSÚAK! Kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, egyénenként eltérően, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!
X
Hírek, cimkék
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Gyártók
Utoljára megtekintett
Még nem tekintett meg egy terméket sem.

A magnéziumhiány leggyakoribb okai

GYÓGYÍTÓ ÉLELMISZEREK, 2024. 06. 26.

A magnézium ugyanolyan létfontosságú, mint a kalcium és a vas.

Több száz biokémiai reakcióban vesz részt, javítja az izmok működését, támogatja az immunrendszert, és fontos szerepet játszik a szív egészségének fenntartásában.

Mikor és hogyan alkalmazható? Olvasd el a cikket végig>>

A magnézium és a vérnyomás szoros kapcsolatban áll egymással.

A megfelelő mennyiségű magnézium csökkenti a vérnyomást. A magas vérnyomás egy olyan állapot, amely károsítja az ereket. Ez azt jelenti, hogy lényegesen nagyobb a kockázata a szívrohamnak, a stroke-nak, a szívbetegségeknek és a vesebetegségnek.

A magas vérnyomást csendes gyilkosnak is szokták nevezni, legalábbis addig, amíg nincsenek súlyos tünetei. A magas vérnyomás kialakulásában szerepe van a rossz étrendnek, a testmozgás hiányának, a gyakori alkoholfogyasztásnak, az alváshiánynak, az elhízásnak.

Miért a Magnézium-biszglicinát a legjobban felszívódó, kelát forma?

A magnézium  kelát forma lehetővé teszi, hogy a kelát érintetlen maradjon a gyomor-bélrendszeri traktus pH-tartományában, így lehetséges a magnézium hatékony felszívódása a szövetek számára.

A magnéziumellazítja az ereket, és javítja az artériás véráramlást. A vérnyomáscsökkentő gyógyszerek éppen ilyen hatással rendelkeznek. A legújabb tanulmányok szerint a magnézium magas vérnyomás esetén pozitív eredményeket mutatott.

A napi bevitt ásványi anyagok körülbelül 60%-a a csontjainkban tárolódik, a fennmaradó rész pedig a lágy szövetekben. Egy kis része, körülbelül 1-2%-a pedig a véráramban.

A magnéziumhiány leggyakoribb okai!

  • csökken az elfogyasztott élelmiszerek magnéziumtartalma (talajkimerülés, genetikailag módosított összetevők, növekvő vegyszermennyiség, gyors és feldolgozott ételek túlsúlya).
  • gyógyszerfogyasztás, ami magnéziumhiánnyal társul, például a hashajtók, vízhajtók fogyasztásával ürül a magnézium a szervezetből.
  • a túlzott alkoholfogyasztás, drasztikusan csökkenti a szervezet magnézium szintjét.
  • felgyorsult világ, állandósult stressz, ami növeli a szervezet magnézium szükségletét.


Ha rendszeresen magnézium - biszglicinátot fogyasztunk, akkor elkerülhetjük a magas vérnyomást, illetve izomgörcsöket, és a szív- és érrendszeri betegségeket.

Hozzászólás

Kosár

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.