Az étrendkiegészítők nem GYÓGYHATÁSÚAK! Kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, egyénenként eltérően, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!
X
Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Gyártók
Mi számít veszélyes, vagy magas vérnyomásnak és mit tehetünk ellene?

Mi számít veszélyes, vagy magas vérnyomásnak és mit tehetünk ellene?

A határérték egyre szigorodik: régen még 160/90 Hgmm volt. Ma már magas vérnyomásról 140/90 feletti adatnál beszélünk, viszont – ahogy az előbb írtuk – egy csak egy általános érték, az e körüli számok tapasztalásakor már érdemes orvoshoz fordulni.

A választott opciók feláraival növelt ár!

BŐVEBBEN:

Mi számít magas vérnyomásnak?

A válasz orvosi megállapítás kérdése, és az érték az egyéntől is függ. A konszenzuson alapuló, általános érték pusztán arra szolgál, hogy kimutassa, mi az, ami felett már valóban indokolt kivizsgáltatni a tüneteket.

A határérték egyre szigorodik: régen még 160/90 Hgmm volt. Ma már magas vérnyomásról 140/90 feletti adatnál beszélünk, viszont ez csak egy általános érték, az e körüli számok tapasztalásakor már érdemes orvoshoz fordulni.

A rendszeres, otthoni vérnyomásméréssel tudjuk leginkább kiszűrni idejében a nem megfelelő értékeket. Gyakori, nyugalmi állapotban végzett mérésekkel megállapíthatjuk az átlagos vérnyomásunkat, és ehhez képest már kitűnik, ha magasabb vagy alacsonyabb értéket kapunk.

Amennyiben többször, akár kicsivel magasabb értéket mutat, akkor javasolt minél hamarabb orvoshoz fordulni, hiszen ez azt jelenti, hogy alattomosan és lassan, de fokozatosan emelkedik a vérnyomás. A férfiak esetében a normál vérnyomásérték magasabb, mint a nőknél, az idősebbeknél viszont a magasabb érték jelenti az egészséges állapotot

Mit lehetnek a magas vérnyomás tünetei?

Ritkán kísérik tünetek, így fontos a rendszeres vérnyomásmérés – sokszor csak időszakos szűrővizsgálatokon derül ki, hogy magas a vérnyomás. Sokan panaszkodnak:

  • fejfájásra,

  • gyakori szédülésre,

  • fülzúgásra/fülcsengésre,

  • látászavarra,

  • nehézlégzésre és mellkasi fájdalomra.

Hogyan csökkenthetem a vérnyomásomat?

- iktassa ki a finomított szénhidrátokat étrendjéből!

- kerülje a gyümölcslevek és üdítők, valamint a gyümölcsök túlzott fogyasztását (a fruktóz magas vérnyomást okoz)!

- figyeljen a testsúly indexére, és ha szükséges fogyjon le!

- ellenőrizze vércukor, inzulin és gyulladás szintjét (CRP érték)

- növelje káliumbevitelét főként zöld növények fogyasztásával vagy káliumcitrát szedésével! Lúgosítsa a szervezetét!  Növényi anyagokból pótolja a hiányt pl. Lucernacsíráával, bővebben itt>>

- naponta vegyen be legalább 100-200 mikrogramm K2-vitamin! Itt kapható kedvező áron >>

-naponta legalább 3 gramm EPA-t fogyasszon, ami az állati eredetű omega-3-ban található! Például az orvosi cannabisz olajában, nézze meg itt>>

-csökkentse a kalcium és növelje a magnéziumfogyasztását! Elemi magnéziumból naponta 400 mg-ot igényel szervezetünk. Szerves magnézium itt>>

-szedjen fermentált fokhagymakivonatot (nevezik fekete fokhagymának is) Részletes info itt>>

- sportoljon rendszeresen.

-sajátítson el stresszkezelő technikákat, jógázzon, meditáljon!

Vérnyomás táblázat

Ez is érdekelheti:


Oldalainkon olvasható szakcikk (ek) nem az általunk ajánlott termékek konkrét leírásai. A jogszabályok szerint: a termékek jelölése,  megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe! A termékek alkalmazás előtt forduljon szakemberhez! 

Nem foglalkozunk tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! 
Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!

 

Kosár

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.