Az étrendkiegészítők nem GYÓGYHATÁSÚAK! Kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, egyénenként eltérően, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!
X
Hírek, cimkék
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Gyártók
Utoljára megtekintett
Még nem tekintett meg egy terméket sem.

A Libidó, a nemi vágy fokozható!

HÁZI PRAKTIKÁK, ELSŐSEGÉLY, 2024. 06. 03.

Közismert, hogy a libidó hiánya sokkal gyakoribb a nőknél, mint a férfiaknál, de a hatása mindkét nem számára érzékelhető.

Egészen pontosan a kutatások azt mutatják, hogy a nők 32%-ának, míg a férfiak 15%-ának nincsen igénye a rendszeres szexre.

Természetes dolog, hogy sok embert érdekelnek a dolog hátterében megbúvó indokok és az, hogy hogyan lehet növelni a libidót. Olvasd el a cikket végig >>

Sok oka lehet az alacsony nemi vágynak.

A pajzsmirigybetegség és a szexuális diszfunkció között szoros kapcsolat áll fenn. Tanulmányok szerint mind az alulműködő, mind a túlműködő pajzsmirigy csökkentheti a tesztoszteronszintet, oka lehet a fáradtság és a depresszió kialakulásának. Ezek mindegyike csökkentheti a nemi vágyat. A pajzsmirigy egészsége azonban javítható.

Fontos tudnunk, hogy elegendő szerves jódot fogyasztunk-e. A jód a pajzsmirigy-stimuláló hormon termelésében vesz aktívan részt, amelyet a szervezet a pajzsmirigy aktiválására használ. A szerves jódot nem lehet túladagolni, mert a felesleg távozik a szervezetből.

Amennyiben a szervezet nem kapja meg a szükséges tápanyagokat, az sok mindenre hatással lehet, így a libidóra is.

A cink szükséges a tesztoszterontermeléshez, a normál termékenységhez és szaporodáshoz, a vér normál tesztoszteronszintjének megtartásához.

Az omega-3 zsírsavak segítenek csökkenteni a gyulladást, javítják a hangulatot, és fokozzák a hormontermelést.

A D-vitamin-hiány az ösztrogén- és a tesztoszteronhormonok termelésének csökkenését okozhatja.

A B-vitaminok is megtámogatják a hormontermelést, szabályozzák a hangulatot és csökkentik a stressz-szintet.

A magnéziumpedig növeli a tesztoszteronszintet és a dopaminszintet is.

Cinkben gazdag táplálékok: osztriga, tenger gyümölcsei, bab, diófélék. Sok omega-3 zsírsavat tartalmaznak a halak, az avokádó és az olívaolaj. Ha időt töltünk a szabadban, a szervezetünk fel tud töltekezni D-vitaminnal is. B12-vitaminban gazdag a tojás, a hal és a baromfi.

Sok magnéziumot tartalmaz a bab, a lenmag és a kesudió. Az egészséges táplálkozás, valamint a kiegészítők szedése biztosítja, hogy a testünkben kiegyensúlyozott legyen a hormontermelés, illetve a szervezet rendelkezzen az egészséges libidóhoz szükséges tápanyagokkal.

Nézz körül BioPatika webáruházunkban, hogy tiszta tápanyagokat vásárolhass! >>

Hozzászólás

Kosár

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.